На компанията Туитър може да бъдат наложени глоби или други

...
На компанията Туитър може да бъдат наложени глоби или други
Коментари Харесай

ЕС заплаши Туитър с глоби или спиране

На компанията Туитър може да бъдат наложени санкции или други санкции, в случай че не се преценява с наредбите на Европейския съюз , съобщи комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от ДПА.

" Абсолютно несъмнено е, че в случай че Туитър не се преценява с европейските разпореждания, компанията ще бъде санкционирана. Ако нарушаванията продължат и по-късно, може да спрем платформата в Европа ", предизвести Бретон в изявление пред немския в. " Функе " и френския в. " Уест-Франс ".

" Следим деликатно какво става с Туитър след закупването му от Илон Мъск ", акцентира еврокомисарят и разгласи, че ще има поредна среща с милиардера преди Коледа.

Законите за цифровия пазар и цифровите услуги " обезпечават мощни принадлежности против разпространяването на неистини и ненавист. Туитър би трябвало да се преценява с тези критерии, в случай че желае да продължи да оперира на европейския пазар ", сподели още той.

Френският президент Еманюел Макрон се срещна към този момент с Мъск по време на визитата си в Съединени американски щати. След срещата президентът съобщи, че диалогът е бил " открит и почтен ". " Т уитър би трябвало да постави старания, с цел да съблюдава европейските регулации ", сподели още той. 

Собственикът на компанията е поел и ангажимент да отстрани терористичното и екстремистко наличие. Макрон написа в Туитър, че двамата са разискали самодейността, наречена " Крайстчърч Кол ", като Мъск е удостоверил, че ще взе участие в нея.

Инициативата стартира след терористичните офанзиви в Нова Зеландия през 2019 година и сплоти международните водачи и софтуерни компании, като Facebook, Ютуб и Google, в обща битка против терористичното и екстремистко наличие онлайн.

Преди три години в новозеландския град Крайстчърч стрелец умъртви 51 души в две джамии . Той излъчваше офанзивите онлайн във Facebook в продължение на 17 минути, преди обществената мрежа да прекъсне стрийминга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР