На извънредно заседание в разширен състав Експертният съвет по епидемиология

...
На извънредно заседание в разширен състав Експертният съвет по епидемиология
Коментари Харесай

Обсъждат въвеждането на допълнителни COVID мерки

На изключително съвещание в уголемен състав Експертният съвет по епидемиология към Министерство на здравеопазването ще разиска направените от основния държавен здравен контрольор поради повишения брой на инфектираните с COVID-19 лица и покачвания брой на заети кревати в лечебните заведения. Заседанието е планувано за понеделник, 18 октомври, съобщи кореспондент на БГНЕС.

предлага достъпът до редица действия и обекти с публично предопределение да се реализира посредством показване на документ за имунизиране, за преболедуване, или за проучване с бърз антигенен тест или с PCR, каквато е практиката в редица страни на Европейски Съюз. Предлага се това условие да се отнася до допускането в просветителни, обучителни, публични, обществени, културни, развлекателни, спортни обекти и действия.

Алтернативно, Кунчев предлага, в случай че не се схване въвеждането на зелен документ, да се дефинират спомагателни ограничавания в потенциала и преустановяване на избрани действия.

Децата от 5-и клас нагоре наложително да носят защитни маски както и учителите, и непедагогическия личен състав.
 Отвориха пункт за бързи проби пред бар в София (ВИДЕО) Отвориха пункт за бързи проби пред бар в София (ВИДЕО)
За всички искащи да посещават нощни клубове и заведения след 23 ч. в столицата ще бъдат направени няколко изнесени пункта за тестване...

 

В отчета с оферти доктор Кунчев показва, че при постигане на 14-дневна заболямеост над 750 на 100 000 население на общинско равнище, следва прекратяване на присъственото образование.

При неявяване на над 20% от учениците от учебно заведение и/или сложени под карантина над 30% от паралелките в обещано учебно заведение в община прекосяване на образование в електронна среда по график, с присъствено образование на паралелки с минимален брой отсъстващи и не повече от 60% от паралелките.

Припомняме, че шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Иван Христов приветства предлагането на доктор Кунчев за достъп със до публичните обекти и изрази мнение, че това е по-добрия вид от локдаун. Просветният министър Николай Денков също взе отношение по тематиката като се разгласи за диференцирани ограничения против COVID-19 в учебните заведения. Според него решенията би трябвало да бъдат на общинско равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР