На извънредно заседание общото събрание на "Българска фондова борса" АД

...
На извънредно заседание общото събрание на "Българска фондова борса" АД
Коментари Харесай

Маню Моравенов заменя Иван Такев начело на БФБ

На изключително съвещание общото заседание на "Българска фондова борса " АД (БФБ) утвърди доцент доктор Маню Моравенов да влезе в състава на съвета на шефовете на институцията, оповестиха от борсовия оператор. Съветът със свое решение разпореди на новия член на борда ролята на изпълнителен шеф на "БФБ-София ". Предстои Моравенов да бъде утвърден от Комисията за финансов контрол и вписан в Търговския указател.

Бордът на БФБ изрече признателност за приноса на досегашния изпълнителен шеф Иван Такев, който напуща институцията след 18-годишна кариера в нея. Сред достиженията му са одобряването на "БФБ-София " като софтуерно съвременна европейска борса посредством внедряването на електронната система за търговия на Deutsche Börse - Xetra и прекосяването през тази година към нейното най-ново софтуерно потомство - Т7, основаването на профилираната платформа за обявяване на контролирана информация - X3 News, както и при придобиването на "Българска самостоятелна енергийна борса " ЕАД.

Такев има основна роля за въвеждането на водещи практики за положително корпоративно ръководство посредством дейната си работа в съвета за развиване на финансовия пазар и Националната комисия за корпоративно ръководство. Той има съществени заслуги и за интернационалното позициониране на "БФБ-София ". Съветът на шефовете пожела още доста триумфи на Иван Такев в бъдещата му професионална реализация.

"Българска фондова борса " АД е лицензирана да прави активност като фондова борса през октомври 1997 година. Предметът на активност на сдружението включва образуване на търговия с скъпи бумаги и другифинансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с ценникнижа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР