На извънредно заседание Народното събрание гласува проектокабинета Денков-Габриел, след като

...
На извънредно заседание Народното събрание гласува проектокабинета Денков-Габриел, след като
Коментари Харесай

На живо: НС гласува кабинета Денков-Габриел

На изключително съвещание Народното събрание гласоподава проектокабинета " Денков-Габриел ", откакто през вчерашния ден президентът Румен Радев издаде декрет за сформиране на държавно управление.

В залата се записаха 235 депутати.

Съпредседателят на Политическа партия прочете декларация от трибуната.

Петков показа кандидатурата на акад. Николай Денков за министър председател. Той посочи, че България има доста проблеми за решение, само че пък има доста преимущества и благоприятни условия.

" Във всяка страна има хора, които са извънредно гении и можещи. Това, с което се занимават дефинират бъдещето на тази страна ", стартира той, след което направи отпратка към разнообразни исторически столетия и тяхното развити съгласно " гениите ". " Къде се насочва геният на всяка страна дефинира посоката на нейното развиване. Ролята на политиците и държавниците е тези надарени хора да работят за напредъка на своето общество. Днес съм оптимист, това че Денков ще води държавното управление на България в първите 9 месеца, а Мария Габриел през вторите, ми дава вяра ", сподели той. Петков акцентира и на хилядите цитирания на акад. Денков.

" Той освен е прелестен академик, само че е част от международния принос на развиването на човечеството ", акцентира съпредседателят на Политическа партия. Посочи и опита му като зам.-министър и министър в няколко държавни управления. " Той е непретенциозен човек и няма да го чуете да се самоизтъква. Не работи единствено в България, това е опция за нашата страна ", сподели Петков.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР