На извънредно заседание днес Общинският съвет във Варна даде съгласието

...
На извънредно заседание днес Общинският съвет във Варна даде съгласието
Коментари Харесай

Община Варна ще кандидатства за еврофинансиране за изграждане на зони за отдих и спорт в рибарско селище „Карантината“ 


На изключително съвещание през днешния ден Общинският съвет във Варна даде единодушието си общината да кандидатства за еврофинансиране за създаване на нови зони за отдих и спорт в рибарско населено място „ Карантината “ в кв. „ Аспарухово “. Предложението надгражда плана за строителство на нов информативен център за работа с деца, за който към този момент има подписан контракт, стана ясно по време на полемиката в зала „ Пленарна “.

„ Проектът визира достъпа до този център, а точно създаване на пешеходна павирана алея и паркинг на територията на рибарското населено място. Заложени са и две стадиони за плажен волейбол със съответните трибуни и прилежаща инфраструктура, които са отвън плажа и които ще бъдат подобаващи за осъществяване на интернационалните спортни мероприятия. Целта е мястото да се социализира, като се съчетаят обучение и отдих за децата “, разясни пред съветниците ръководителят Тодор Балабанов.

Проектът е на стойност близо 470 хиляди лв. с Данък добавена стойност – от тях 85% са безплатна финансова помощ, а 15% е съфинансирането от националния бюджет. Ангажиментът на общината е да обезпечи до 40 000 лева за заплащане на екипа за организация и ръководство, защото тези разноски не са заложени като възможни.

С оглед своевременното пускане на дейностите съветниците дадоха единодушието си след утвърждение на плановото предложение и сключване на контракта от локалната хазна да бъдат отпуснати до 469 399 лева с Данък добавена стойност за застраховане на възможни разноски, преди те да бъдат възобновени от Програмата за морско дело и риболовство. Срокът за осъществяване на плана е до 12 месеца, само че не по-късно от 30 ноември 2023 година

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР