На извънредно пленарно заседание, което ще се проведе от 13.00

...
На извънредно пленарно заседание, което ще се проведе от 13.00
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно по вота на недоверие


На изключително пленарно съвещание, което ще се организира от 13.00 часа във вторник, депутатите ще дебатират по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Опозицията желае събаряне на кабинета „ Борисов 3 “ с аргумента, че политиката му в бранш „ Сигурност “ е претърпяла неуспех, тъй като държавното управление е некомпетентно да извършва конституционното си обвързване да обезпечава вътрешната сигурност и публичния ред на страната. Според левицата зад всеки един от раздрусалите обществото ни произшествия стоят неизпълнени предизборни обещания, нечути цивилен и политически предизвестия, както и липса на политическа визия за ръководство на Министерство на вътрешните работи.

Сред причините на Българска социалистическа партия е неналичието на доверие в органите на Министерство на вътрешните работи, поради което все по-малко алармират за осъществени закононарушения. От партията се базират на доклада на министерството от февруари т. година, съгласно който 75% от най-масовите закононарушения – кражбите, остават неразкрити. По данни на прокуратурата пък разкритите грабежи са едвам 40%, а телефонните измамници също остават ненаказани.

Като „ апотеоз на държавническото изтощение “ в бранша от Българска социалистическа партия дефинират бягството на двамата пандизчии от Централния софийски затвор – Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата рецидивисти избягаха на 3 април т. година, а за задачата използваха вкарано в пандиза нелегално огнестрелно оръжие. Около 2 месеца по-късно Пелов бе погубен в престрелка в Ботевград, а Колев към момента се търси. Само преди няколко дни и различен нарушител се отклони от правораздаването, този път от Ловешкия затвор, само че при профилирана полицейска акция той бе хванат.

От опозицията напомнят и за двете към момента неразкрити убийства, осъществени измежду бял ден в София – на началника на отдел „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Иво Стаменов и на великотърновския бизнесмен Петър Христов. Мотивите на вота подлагат на критика и политиката на държавното управление в региона на защитата. От Българска социалистическа партия дефинират положението на въоръжените сили като „ сериозно “ и слагат под подозрение отбранителните качества на страната.

Под претекстовете на вота стоят подписите на 80 народните представители от Българска социалистическа партия. Въпреки че от партията не са водили диалози за поддръжка в пленарна зала, от Движение за права и свободи обявиха подготвеност за такава. На съвещание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група на партията е взето решение вотът да бъде подсилен. За да падне държавното управление обаче са нужни 121 гласа, а „ Българска социалистическа партия за България “ и Движение за права и свободи имат общо 105. От „ Воля “ към този момент заявиха, че няма да поддържат воца, което обезпечава на съдружното държавно управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ болшинство от 134 депутата. Гласуването ще се организира при започване на пленарното съвещание в петък. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР