На изпроводяк - малко преди Народното събрание да избере редовното

...
На изпроводяк - малко преди Народното събрание да избере редовното
Коментари Харесай

Първи капан: Гълъб Донев е уволнил всички зам.-министри преди да сдаде властта

На изпроводяк - малко преди Народното събрание да избере постоянното държавно управление с министър председател акад. Николай Денков и служебния кабинет да сдаде властта, министър председателят Гълъб Донев е освободил всички заместник-министри във всички министерства. Съобщението пристигна и от държавната осведомителна работа, удостовери го и Денков по време на церемонията по встъпването на държавното управление във функционалностите му след клетвата в Народното събрание.

До момента не е имало случай, в който отиващ си кабинет да уволни всички зам.-министри в деня на встъпването му. Практиката е промените в така наречен втори ешелон на политическите кабинети да се случва в седмиците след избора.

" Действително се сюрпризирам за какво изборът на постоянно държавно управление може да е проблем както за някои партии, по този начин и за институции, каквато е президентството ", сподели Денков, когато взе думата на церемонията след доклад и " рекомендации " от страна на Донев към новия кабинет. Един от препоръките на служебния министър председател беше да има " последователност ".

Денков прикани интервалът на борба да бъде загърбен и да се премине към предаване на властта по ресори, тъй че работата да стартира бързо. И продължи:

" Аз в действителност не разбирам какъв е смисълът на този акт през днешния ден всички зам.-министри - с едно или две изключения - да бъдат освободени, което явно основава проблем за работата на новия кабинет и явно не оказва помощ за последователност както във връзка с цели, по този начин и във връзка с многочислените, всекидневни действия, с които всеки един министър ще би трябвало да се оправи в следвация интервал ".

Той напомни да вземем за пример, че в образованието единствено след дни следва да се организира национално външно оценяване. " Нека да погледем и делата, освен думите ", настоя новият министър председател и изрази вяра, че " всичко, което не оказва помощ на плавния преход ", ще остане в предишното. Призова и служебните министри да предадат освен триумфите, които Донев акцентира в речта си, само че и проблемите и работата, която би трябвало да се свърши.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР