На изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, автомобилният

...
На изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, автомобилният
Коментари Харесай

Hyundai демонстрира метамобилност в Лас Вегас

На ревюто за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, автомобилният производител Hyundai демонстрира нова софтуерна идея с име "Metamobility ". „ Аватарите “ играят значима роля в нея, а роботиката би трябвало да работят като среда сред действителния и виртуалния свят.

Връзката на интелигентни устройства с цифровия промеждутъчен свят Metaverse уголемява подвижността, с цел да включва и виртуална действителност. Това би трябвало да даде опция на хората да преодолеят физическите граници на придвижване в пространството и времето. Тази идея е известна като "метамобилност ".

Инженерите допускат, че границите сред действителността и виртуалния свят скоро ще се размият в подвижността. По-нататъшните разработки в технологиите за роботика, като изкуствен интелект и самостоятелно шофиране, поддържат този стратегически план. Интелигентните крайни устройства, като тези, употребявани в подтекста на "Urban Air Mobility " (UAM), ще служат като достъп до платформата Metaverse в бъдеще.

Според визията на Hyundai транспортните средства като интелигентни устройства ще основават достъп до виртуални пространства. Роботиката свързва виртуалния с действителния свят и по този метод разрешава виртуални прекарвания и в колата. В взаимозависимост от потребностите и желанията на пасажерите, транспортното средство може да служи да вземем за пример като конферентна зала за работа или като триизмерна платформа за видео игри.

За разлика от актуалната форма на виртуална действителност, Metaverse разрешава на потребителите да провокират промени в действителния свят посредством роботика и технологията на цифровия близнак (аватар). Виртуалното показване на физически обекти, места или процеси ще стане допустимо в бъдеще посредством по-нататъшното развиване на датчици и задвижващи механизми.

Ако да вземем за пример консуматор посети цифрово копие на жилището си в Метавселената, до момента в който в действителност не е вкъщи, той към момента може да се грижи за домашния си любим и даже да го погали благодарение на робот-аватар. Инженерите споделят, че същински ежедневни прекарвания биха били вероятни и във „ Виртуална действителност “.

„ Идеята зад метамобилността е, че пространството, времето и дистанцията стават ирелевантни “ - сподели Чанг Сонг, президент и началник на подразделението „ Транспорт като услуга “ (TaaS) на Hyundai Motor Group - „ Чрез свързването на роботи с метавселената можем да се движим свободно сред действителния и виртуалния свят. И в случай че отидете една крачка оттатък преживяването на място посредством прокси, което Metaverse прави допустимо, тогава роботите биха били продължение на нашите сетива. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР