На изборите се представихме по-слабо, отколкото очаквахме, но сме достатъчно

...
На изборите се представихме по-слабо, отколкото очаквахме, но сме достатъчно
Коментари Харесай

Асен Василев, ПП: Коалиция с ГЕРБ ще има тогава, когато партията се прочисти

На изборите се представихме по-слабо, в сравнение с чакахме, само че сме задоволително мощни, с цел да бъдем една градивна съпротива. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Асен Василев в изявление за " Лице в лице " по bTV.

Василев още един път даде да се разбере, че сред Политическа партия и ГЕРБ на този стадий няма по какъв начин да се случи коалиция. Ние обещахме пред гласоподавателите, че ще водим много по-значителна обществена политика, до момента в който от ГЕРБ желаят да ни върнат към постната пица. Освен това ние желаеме да водим и безкомпромисна политика по тематиката с върховенството на закона. В противоположен случай отново ще се върнем в изходна позиция. Този мач към този момент сме го играли много пъти, разяснява съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър.

 

Все отново Василев позволи, че има сюжет, при който Политическа партия и ГЕРБ може да ръководят дружно, само че акцентира, че това би могло да се случи единствено тогава, когато партията се прочисти от хора като водача ѝ.
Ако в действителност са подготвени за смяна, само че не на думи, а на каузи, дано да си признаят какво са направили и против тях да стартират следствия, с цел да може тези хора да бъдат изтеглени от партията, в това число и господин Борисов. Но това няма да се случи, тъй като хората им дадоха болшинство, напомни той.

На въпрос дали биха взели втория мандат, в случай че го получат, Асен Василев отговори позитивно.
Ще вземем втория мандат и тогава ще стартираме диалози с Българска социалистическа партия и Демократична България. Преговорите ще бъдат още по-тежки от предходните. Безпринципни болшинства не трябва да се сформират. Кабинетът не е просто една сглобка от брой депутати – би трябвало ясна политика и да е ясно накъде ще се движи страната, означи Асен Василев.

По думите му народът е " харесал политиката и обещанията ", дадени от ГЕРБ, и иронично сподели, че се надява от през днешния ден цената на бензина да падне с един лев, както е заречен Борисов.

В умозаключение единият от водачите на Политическа партия показа, че най-голямата неточност на тези избори е била тази, че от партията не са съумели да опишат на гласоподавателите за това каква визия имат за България.
Част от хората, които ни поддържаха на предишните избори, в този момент не излязоха да гласоподават, за което носим виновност, че не успяхме да ги мотивираме, приключи Асен Василев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР