На хоризонта вече се вижда новата технология за мобилни връзки

...
На хоризонта вече се вижда новата технология за мобилни връзки
Коментари Харесай

AT&T премина към 5G чрез смяна на иконката в дисплея

На хоризонта към този момент се вижда новата технология за мобилни връзки и цялата промишленост работи върху построяването на новата инфраструктура, с цел да може да се реализира прекосяването от 4G LTE към 5G mmWave. Обновяването ще желае доста нови чипове за мобилните устройства и нови базови станции. Може да се наложи прокарването на нова оптика. Предстои доста работа, освен това нелека. А не е ли по-лесно просто да сменим иконката 4G на екраните на смарт телефоните и готово? Точно по този начин постъпи американският мобилен оператор AT&T.

Компанията едвам в този момент стартира реализацията на проекта за прекосяване към 5G, който очевидно е фиктивен в маркетинговия отдел. Миналата седмица излезе специфичен ъпдейт за няколко модела Android смарт телефони, който просто подмени обозначението. Това са Samsung Galaxy S8 Active, LG V30 и LG V40.

На мобилния оператор AT&T започнаха да се присмиват както съперниците, по този начин и потребителите.

didn’t realize it was this easy, brb updating pic.twitter.com/dCmnd6lspH

— T-Mobile (@TMobile) January 7, 2019

Но компанията твърди, че всичко е наред. Ако се вгледаме по-внимателно в иконката, на екрана в действителност не излиза 5G, а 5G E . Това значи 5G Evolution . Именни този термин ще се употребява за мобилните мрежи, в които се употребяват най-новите LTE технологии, като да вземем за пример сливане на носещите честоти, 4×4 MIMO, 256 QAM. А действителният 5G ще се назовава 5G+ . Тоест, няма никаква неистина и машинация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР