На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за

...
На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за
Коментари Харесай

400 имигранти са задържани на границата ни с Гърция и Турция от началото на 2019 г.

На границата с Турция са арестувани 206 незаконни имигранти за интервала от 1 януари до 31 октомври 2019 година На границата с Гърция те са 184. Най-често срещаните националности са от Афганистан, Ирак, Иран, Пакистан, Сирия. Това осведомят от Министерството на вътрешните работи.

От началото на 2019 година чиновници на Групово дело „ Гранична полиция “ са предотвратили 2122 опита за незаконно влизане на българо-турската граница и 3795 опита за незаконно влизане в България на българо-гръцката граница, показват от Министерство на вътрешните работи. На въпрос дали са подхванати спомагателни ограничения по отношение на спора в Сирия, от Министерство на вътрешните работи дават отговор, че по границата с Турция се организират охранителни дейности, които са непрекъснати и не свързани с съответния спор. Продължава и провеждането на профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на противозаконната миграция.

Зоната на Главно полицейско ръководство Малко Търново, което е най-активното направление на българо-турската граница, е усилена с спомагателен брой чиновници и коли с нараснала проходимост, показват още от Министерство на вътрешните работи. Постоянно наблюдаване за навреме откриване на групи се прави и посредством Тристранния контактен център на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, като се поддържа непрестанен продан на информация с турските гранични управляващи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР