На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за

На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за ...

400 имигранти са задържани на границата ни с Гърция и Турция от началото на 2019 г..


На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за периода от 1 януари до 31 октомври 2019 г. На границата с Гърция те са 184. Най-често срещаните националности са от Афганистан, Ирак, Иран, Пакистан, Сирия. Това информират от Министерството на вътрешните работи.

От началото на 2019 г. служители на ГД „Гранична полиция“ са предотвратили 2122 опита за нелегално влизане на българо-турската граница и 3795 опита за нелегално влизане в България на българо-гръцката граница, посочват от МВР. На въпрос дали са предприети допълнителни мерки във връзка с конфликта в Сирия, от МВР отговарят, че по границата с Турция се провеждат охранителни действия, които са постоянни и не свързани с конкретния конфликт. Продължава и провеждането на специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната миграция.

Зоната на Главно полицейско управление Малко Търново, което е най-активното направление на българо-турската граница, е усилена с допълнителен брой служители и автомобили с повишена проходимост, посочват още от МВР. Постоянно наблюдение за своевременно разкриване на групи се прави и чрез Тристранния контактен център на ГКПП Капитан Андреево, като се поддържа непрекъснат обмен на информация с турските гранични власти.

Източник: econ.bg