На графика, публикувана от RadioFreeEurope са показани основните страни, производители

...
На графика, публикувана от RadioFreeEurope са показани основните страни, производители
Коментари Харесай

Глобалната енергийна карта - къде е ЕС


На графика, оповестена от RadioFreeEurope са показани главните страни, производители на сила по източници. Представяме на вниманието на читателите на 3e-News оповестения във Facebook коментар на Boyan Rashev, един от водещите специалисти по ръководство на околната среда в България и ръководещ сътрудник в denkstatt – консултантска компания, която оказва помощ на бизнеса да ръководи въздействието си върху естествения и обществения капитал.

1. Липсата на колонка за " съвременни ВЕИ " (вятър, слънце, биомаса) е показателно - създателите не ги смятат за важен източник на сила. В същото време, общата прозведена сила от ВЕИ по света пораства и през 2019 година евентуално ще надмине тази, създадена от нуклеарни централи, тъй че горното е пропуск.

2. Ако бяха взели Европейски Съюз общо, отново щяхме да се появим единствено на мястото на Франция при нуклеарната сила, единствено че с 31% дял за 2018 година - и бързо намаляващ в последните години.

3. Ако имаше колонка " съвременни ВЕИ ", Европейски Съюз щеше да я оглавява с 29% дял - и мощно намаляващ след 2015 година, щото Китай и Съединени американски щати бързо наваксват.

4. Съединени американски щати играят изключително преобладаваща роля в производството на сила - газ, петрол, нуклеарна сила, въглища, хидро, ВЕИ - водят или са забележими безусловно на всички места.

5. Китай и останалите бързо разрастващи се страни преобладават във въглищата и хидро, като бързо порастват и във ВЕИ, само че последните нямат никакъв късмет да покрият избухливото развиване на потреблението там.

Според Боян Рашев изводът е единствено един: " Когато се приказва за сила на световно равнище, Европейският съюз на практика не съществува! Опитите на политическите водачи на Европа да го играят важен фактор са просто смешни... "
 Снимка на Boyan Rashev. Има и други отзиви. Според Emil Georgiev ситуацията с Европа въпреки всичко не е толкоз зле. " Макар че наклонността е ясна - понижава делът ни ", признава той, като се базира на данни на Евростат:  Няма налично изложение на фотографията. Според Владимир Калинов: " Нужен е разбор за въздействието на квотите за парникови газове върху българската стопанска система дълготрайно: Брутният вътрешен продукт и работни места. " По мнението на Riss Ross пък " Европа има късмет да стане забележителен енергиен производител САМО при асимилиране на слънчевите запаси на Испания, Южна Италия и Южна Гърция. Това е единственият й късмет. Плюс геотермалните запаси, още веднъж главно на Иберийският полуостров ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР