На гости на Peika.bg беше Виктория Първанова, която разказа за

...
На гости на Peika.bg беше Виктория Първанова, която разказа за
Коментари Харесай

Соло пътувания и Tinder срещи с Вики Първанова

На посетители на Peika.bg беше Виктория Първанова, която описа за необикновените си Tinder срещи по света, както и за своите обичани дестинации. Тя постоянно пътува сама, с цел да се наслаждения на личната си компания. Във всеки град, в който е била, Вики провежда забавни Tinder срещи с момчета, с които беседват и кръстосват градските улици и площади.

Как намира храброст да пътува независимо, кои градове са оставили най-силен отпечатък в съзнанието ѝ и още доста забавни истории ще разберете в идващите редове.

Започваме с тематиката за пътуванията и твоите Tinder срещи. Разкажи ни малко повече за тях.

Винаги ми е било забавно да пътувам различно още от дребна. В ученическите си години започнах е Еразъм планове С моя другарка използвахме едно приложение за couch surfing, което ти оказва помощ да спиш при непознати хора. Отидохме двете сами в Италия, в Неапол, който се оказа много рисков град.

След това си направих едно пътешестване сама из нашето Черноморие за една седмица. Винаги, когато съм търсила себе си имала потребността да остана уединено съм пътувала. Излязох от сериозна връзка и взех решение, че е време да се върна към пътуванията и да ги обвържа в Tinder. Идеята ми хрумна от едно TikTok видео и си споделих, че би трябвало да го направя.

Първото видео го снимах в града на любовта Париж. Там бих споделила, че излязох с едно момче и един мъж. Реших да не излизам с парижани, тъй като ги усетих доста натрапчиви и притискащи. Затова излязох с един колумбиец и един кореец.

Какво съумя да схванеш за тях двамата като ги съпоставиш с българите?

Определено са разнообразни и доста по-възпитани. Гледат те с почитание и грижа. Въпреки,ч е това са хора, с които явно няма да с видя повече, те не се опитваха да се възползват. Това отношение от чужденците ми направи усещане още във времената на Еразъм плановете. В България съм се сблъсквала с жестоко отношение.

Как протича една твоя Tinder среща?

Не снимам доста фрагменти, защото не желая да карам господата да се усещат неловко. Една моя среща минава доста непринудено. Не одобрявам тези срещи, при които се сяда в един ресторант и се зяпаме неудобно. Винаги запитвам индивида какво обича да прави. С момчето от Корея се разходихме из Париж, хапнахме, говорихме си и се опознавахме. А с колумбиеца взехме решение да пием по нещо и се впуснахме в дълбоки и смислени хрумвания за живота.

Почувства ли боязън, когато реши да пътуваш сама за първи път?

Тогава не ме беше боязън, може би, тъй като съм била по-малка. Сега има известно терзание. Страхът при пътуването до Париж може би бе подбуден от това, че през последните 4 години аз бях привикнала да върша тези неща с индивида до себе си. Бих го нарекла боязън от смяна - това не значи, че тя е неприятна, а просто е нещо, с което на този стадий не бях привикнала.

Кое е мястото, което най-силно те притегли?

Може би Гърция и Испания. В Испания към момента не съм правила Tinder среща. Това са места, които постоянно съм усещала близки - вътрешно съм знаела, че ще се усещам добре там. Убедих се, че Испания е такова място. В Гръция се усещам отлично. При мен съществена роля играе климата и това дали има море. Бих се радвала да пребивавам някъде, където е непрекъснато лято.

Имаш ли си обичана кухня?

Харесвам Турската кухня, тъй като е близка до нашата, само че пък има и нещо в допълнение. Била съм в страна, в която храната е ужасяваща. Става дума за Латвия, където водата в магазините е напълно газирана. Опитах нещо сходно на бяло желе, което имаше усет на препарат. Много съм капризна и виждам постоянно да си сготвям.

На какви места предпочиташ да отсядаш?

Преди харесвах хостели, само че след пътуването в Париж взех решение, че нуждая се от повече автономия и удобствата, които оферират множеството Аir bnb жилища.

Преживяла ли си доста мощен културен потрес?

При последното ми пътешестване в Неапол в действителност бях не запомнила какъв брой заплашителен и замърсен град е това. Напълно неразумно бяхме решили, че вечерта след идването ще посетим бар, а ще се настаним в хостел на другия ден. За благополучие срещнахме една жена, която живее в града и го познава добре и доста бързо ни разубеди и ни оказа помощ да намерим място, на което да отседнем.

Другият проблем е, че там мафията управлява бизнеса с отпадъците, сега има митинги и всичко е извънредно занемарено.

Още нещо, което не ми хареса е философията на италианците " Изкуството да не правиш нищо”, което граничи с мързела. Докато българите работим доста и от време на време даже изключително, то при италианците е напълно друго. Хората ръкопляскаха, че през един от дните въобще има водач в метрото. Също по този начин хората в чужбина хората са доста по-студени от българите. Ако изпаднеш в неволя няма кой да ти допадне.

Според теб кои нации се приближават най-вече до нашия по характер и отношение към хората?

Това са Гърция и Турция. Може и се получава по този начин, тъй като ни дели малко разстояние. Правило ми е усещане, че там ме посрещат още по-топло, в сравнение с в България. Карат те да се чувстваш по-голям, което е прелестно, тъй като сме хора и е значимо да сме човечни.

Обича ли Виктория да пътува из България и какво помни от детството си във Враца? Как съумява да преоткрие себе си и по какъв начин схваща какво търси у бъдещия си сътрудник? Как да си бъдем самодостатъчни и за какво би трябвало да се възстановява това да пътуваме в личната си компания? Всичко това можете да разберете от новото ни видео!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР