На годишното си събиране американски консерватори отправиха хвалебствия към бившия

...
На годишното си събиране американски консерватори отправиха хвалебствия към бившия
Коментари Харесай

Съюзници на Тръмп му засвидетелстваха верността си с негова златна статуя

На годишното си събиране американски консерватори насочиха хвалебствия към някогашния президент Доналд Тръмп и даже откриха негова златна скулптура, демонстрирайки, че той остава политическа мощ в средите на републиканците, без значение от сцените с принуждение във Вашингтон предишния месец, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той е изобразен със сако и къси панталони в десена на американския байрак - като доказателство, че за Тръмп Америка остава преди всичко. Статуята обаче незабавно провокира насмешки онлайн, а консуматори я съпоставиха с златния телец - кумир, наказан от Моисей и погубен от него, с цел да няма идолопоклонничество, съгласно Стария завет.

Въпреки това, консервативното крило на Републиканската партия е изрично, че той продължава да бъде фактор в политическите среди и може и да бъде номиниран при идващите избори. Изявени консерватори в американския Конгрес, в това число сенаторите Том Котън и Джош Хоули и членовете на Камарата на представителите Стив Скализ и Мат Гец, бяха измежду последователите на Тръмп, говорили на Конференцията за консервативни политически дейности в Орландо, Флорида.

 Снимка: AP/БТА

" Нека ви кажа нещо, Доналд Тръмп няма да отива на никое място ", сподели сенатор Тед Круз.

Дори и да е имало някакви подозрения дали тазгодишната Конференция за консервативни политически дейности е отдадена на Тръмп, статуята на някогашния президент на Съединени американски щати, със синьо сако и алена вратовръзка, можеше да се види на уеб страницата на форума, отбелязва Ройтерс.

Конгресменът Гец се разгласи за част от крилото на консервативното придвижване, което е " за Тръмп и за " Америка преди всичко ".

" Всъщност ние не сме крило, ние сме цялото ", сподели Гец.

Той предсказа бъдеща роля за Тръмп, който обмисля дали да се кандидатира за президент и през 2024 година, откакто завоюва процеса по импийчмънт, който щеше да ограничи тази негова опция.

Самият Тръмп ще направи изявление на форума в неделя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР