На фона на всички странни феномени на борсите през последната

...
На фона на всички странни феномени на борсите през последната
Коментари Харесай

Конфликт на интереси? Robinhood планира да продава акции на собствените си потребители

На фона на всички странни явления на тържищата през последната година, в този момент излиза наяве, че платформата за търговия на акции Robinhood ще реализира първично обществено предложение, с което ще се опита да получи пазарна капитализация от 20 милиарда $, в това число и като продава акции на личните си консуматори, съобщи Zero Hedge.

При последното финансиране на компанията от септември предходната година, тя беше оценена на 11,7 милиарда $, т.е. задачата ѝ е съвсем да удвои оценката си.

" Очевидно въодушевена от безкрайните разноски на клиентите си от поколението милениъл и Z, чиито брой към този момент е над 13 млн. души съгласно Bloomberg, основаната в Менло Парк компанията счита да трансферира забележителна част от акциите си към личните си клиенти ", показва изданието. " Не е ясно дали Robinhood ще даде информация тъкмо какъв брой акции е купил всеки от тях. "

Обикновено акциите при първичните обществени предлагания са непокътнати за институционалните вложители, а не за обособените търговски такива, които стартират да купуват в първия търговски ден.

" Има причина комерсиалните вложители да са изключени от първичните обществени предлагания и тя е, че те имат склонността да разпродават акциите си, когато тяхната цена стартира да се намалява ", акцентират от Zero Hedge. " С задоволително търговски вложители по време на първичното обществено предложение, то бързо може да се трансформира в цялостна покруса. Мениджмънтът на Robinhood знае това, само че фактът, че са склонни да рискуват като трансферират огромна част от акциите на клиентите си младежи демонстрира какъв брой мощно имат вяра, че нищо не може да скапе празненството на пазарите. "

По принцип компанията планираше да реализира първично обществено предложение, когато самостоятелните ѝ клиенти надвишават хедж фондовете в съответствие 14:1. Но това достижение не пристигна евтино.

От една страна, всеобщо хакване на сметки в платформата компроментира към 2 хиляди профила. От друга, Robinhood е жертва на непрекъснати тъжби в Комисията за търговията и фондовите тържища за това, че малолетни консуматори са изгубили пари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР