На фона на търговската война, инфлаацията, автоматизацията и изкуствения интелект,

...
На фона на търговската война, инфлаацията, автоматизацията и изкуствения интелект,
Коментари Харесай

Работната сила в Германия, Италия, Корея и Япония се свива до 2050-а

На фона на комерсиалната война, инфлаацията, автоматизацията и изкуствения разсъдък, един от най-сериозните проблеми за световната стопанска система може да се окаже демографски.

Ново проучване на Организацията за икономическо съдействие и развиване, оповестено от International Business Times, сочи, че Корея, Япония, Германия и Италия ще си сблъскат с осезаемо понижаване на популацията в трудоспособна възраст до 2050 година.

В отчета се наблюдава изменението на броя население на всяка една от страните в организацията, което е на възраст от 20 до 64 години от 2000 година насам. По този метод на база събраните данни анализаторите вършат прогноза за 2050 година.

Така излиза наяве, че до 2050 година популацията в Корея и Италия в трудоспособна възраст ще бъде 80% от това, което е било през първата година на проучването. За Япония упованията са още по-негативни. Работната мощ там ще е единствено 60% от измерената през 2000 година.

Общо за Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в която членуват 34 страни, популацията в трудоспособна възраст ще стигне 111% до 2050 година от първичното си положение. Този напредък ще се дължи на стабилизиране на ражданията и повишаване на популацията.

От проучването излиза наяве, че казусът с работната мощ в Япония е от близо три десетилетия. В Корея обстановката е почнала да се задълбочава неотдавна, само че се чака това да спре през тази година.

За страните, в които трудоспособното население понижава, последствията ще бъдат съществени. След като семействата се свиват и приходите за държавния бюджет стават по-малко. Натиск ще има и върху пазара за недвижими парцели.

Друго проучване сподели, че ще понижава и броят на семействата с повече деца в интервала 2000-2030 година.

Изгледите са тази демографска обстановка да продължи да се утежнява. Много от развитите страни ще имат демографски дисбаланс, като броят на застаряващото население ще е повече от този на младото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР