На фона на стотиците милиони, изтекли от ведомствата към обгрижваните

...
На фона на стотиците милиони, изтекли от ведомствата към обгрижваните
Коментари Харесай

Акценти за 12 - 18 юни от Banker Weekly

На фона на стотиците милиони, изтекли от ведомствата към обгрижваните от кабинета Борисов-3 компании, Министерството на спорта наподобява като бедния родственик, останал непоканен на огромното лапане. Но е мъчно да кажем, че този родственик е останал гладен. В ролята на бедния родственик в тази ситуация са бенефициентите на средства от т.нар. Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта.



Холдингът ще употребява средствата от заема на Европейска банка за възстановяване и развитие, дружно с тези от плануваното нарастване на капитала и други заеми, с цел да приключи своята договорка с ЧЕЗ на стойност 335 милиона евро до края на юни.  " Еврохолд " възложи на американската банка JP Morgan да структурира дълговото финансиране.



Държавата, като се изключи че не е добър собственик, не постоянно знае и какво има. Преди година да вземем за пример тогавашният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков заяви по една от националните малките екрани, че научил от медиите, че в " БДЖ Трансимпекс " АД държавната компания " Холдинг БДЖ “ ЕАД е в съдружничество с обвинявания в 18 закононарушения Васил Божков. Тогава (на 11 юни) Върховната административна прокуратура е поискала от ведомството документи за работата и за финансово-икономическото състояние на " БДЖ Трансимпекс “.



През последните (най-малко) 5-6 години критичността, а по-късно и негодуванието на обществото са ориентирани на първо място към политиците, т.е. към партиите, които не са в положение да обезпечат в случай че не положително, то най-малко задоволително ръководство. Доказателство за болестното положение на партийната система е неустойчивостта в ръководството – от 2009 година насам единствено един кабинет („ Борисов-3 ”) е приключил цялостния си мандат, и то вкопчен във властта със зъби и нокти. От Александър Маринов



Ако не са глобите по американския закон  " Магнитски " или отчетите на Брюксел, от кое място ще знаем какви са ни батаците и кражбите? Сега пък изчезнали близо 4.5 млн. евро от усвоените за Ларгото в София. Така излиза от кореспонденция между Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ), Европейската комисия и България - с препоръки да се търси отговорност от трима министри от предходното ръководство и един кмет. Да е свършено нещо от нашата прокуратура по рекомендациите - не сме чули. 



Каквито и превратности да са се случвали в българския политически живот през последните 30 години, който и да е бил на власт, Движение за права и свободи си съществува общо взето безпроблемно. То в действителност се беше трансформирало в незаобиколим фактор и неведнъж неговите гласове - и в Народното събрание, и електорални, бяха решаващи за взимането на едно или друго решение. Тежестта му в българската политика е по-голяма, в сравнение с би трябвало, което се дължи главно на характерния му електорат. При него движещите сили са по-различни, в сравнение с при гласоподавателите на другите партии. 



На 19 февруари БАНКЕРЪ публикува изследване по публичната поръчка за доставка на 30 нови автомата за продажба на билети под заглавие " И билетните автомати на БДЖ ли чакат… изборите? ". Тогава се оказа, че с повече от 3-месечно закъснение по гарите са инсталирани 18 от 30-те създадени билетни автомата, като нито един от тях не работи! Оказва се, че през днешния ден, четири месеца по-късно (и два месеца след постоянните парламентарни избори), картинката не се е трансформирала значително.



От началото на прехода единствено последният министър на стопанската система обърна съответно внимание на проблемите ни, само че не му стигна времето, твърди доайенът на българското машиностроене  инж. Илия Келешев , председател на Браншовата камара по машиностроене, пред в. БАНКЕРЪ.



Доган е сърцето на мрака, дружно с цялата Държавна сигурност. Който държи обвинителната власт - той управлява социално-политическите процеси в страната, Филчев си го призна. Пеевски е притежател на отвратителна пропагандна машина за окалване и оклеветяване.  Христо Иванов пред в. БАНКЕРЪ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР