На фона на продължаващата война на Русия с Украйна, Toyota

...
На фона на продължаващата война на Русия с Украйна, Toyota
Коментари Харесай

Toyota затваря завода си в Русия


На фона на продължаващата война на Русия с Украйна, Toyota разгласи, че ще приключи трайно производството на транспортни средства в завода си в Санкт Петербург. Това е единствения цех за произвеждане на коли Toyota в Русия, което на процедура ще постави завършек на всички интервенции за произвеждане, които компанията има в страната. Все отново от компанията ще запазят интервенциите си по продажби на коли, елементи и други съставни елементи за тях.

Toyota спря краткотрайно производството в завода в Санкт Петербург на 4 март тази година, малко повече от седмица откакто Русия стартира нашествието си в Украйна. Санкциите, сложени на Русия, провокираха съществени спирания в линиите за доставка, макар че Toyota поддържаше завода в положение на подготвеност през последните седем месеца, в случай че събитията се трансформират.

В изказване на Toyota, оповестено на 23 септември, компанията споделя, че не вижда индикации за рестартиране на интервенциите в скоро време, обявявайки, че затваря завода за непрекъснато. Служителите, наранени от закриването, ще получат помощ от Toyota за преназначаване, образование за нови умения и „, финансова поддръжка съгласно законовите условия “. "

Строителството на оборудването в Санкт Петербург стартира през 2005 година, а производството започва през 2007 година с Toyota Camry. По-късно се разшири, с цел да включи RAV4 през 2016 година При цялостен потенциал заводът може да създава 100 000 транспортни средства годишно, които се продават най-вече в Русия. Някои модели бяха изнесени в близки страни като Беларус. Що се отнася до бъдещето на завода, Automotive News Europe оповестява, че Toyota може да продаде оборудването, макар че нищо не е публично. Говорител на Toyota сподели пред изданието, че в случай че фабриката бъде продадена, тя няма да създава просто ребрандирани модели на Toyota.

Краят на производството в Русия не значи, че Toyota ще напусне страната напълно. С транспортни средства на пътя и построена мрежа за търговия на дребно, автопроизводителят към момента ще има наличие в Москва, с цел да се оправи с обслужването на съществуващите клиенти на Toyota и Lexus. Въпреки това, даже тази част от бизнеса ще бъде преструктурирана, с цел да дава отговор на актуалната обстановка.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР