На фона на продължаващата дигитална революция, която променя финансовата индустрия,

...
На фона на продължаващата дигитална революция, която променя финансовата индустрия,
Коментари Харесай

Биткойн трябва да струва $45,000 спрямо сегашните цени на златото – JPMorgan

На фона на продължаващата цифрова гражданска война, която трансформира финансовата промишленост, Биткойн (BTC) се обрисува като мощен съперник, който оспорва обичайното владичество на златото за предпазване на стойност и предотвратяване от инфлация.

При това състояние анализаторите от JPMorgan допускат, че цената на златото подсказва, че Биткойн би трябвало да се търгува на доста по-висока цена от сегашната. Те настояват, че доста вложители преглеждат двата актива като взаимозаменяеми.

Според анализаторите на JPMorgan, като се има поради настоящата цена на златото от малко под $2,000 за унция, водещата криптовалута в идеалния случай би трябвало да се търгува на цена от към $45,000.

Това контрастира с настоящата стойност на Биткойн от 26,512, която е с близо 70% по-ниска от препоръчаното от стратезите ценово ниво.

Важно е обаче да се означи, че относително късото битие на Биткойн (от 14 години) спрямо вековната история на златото като средство за предпазване на стойност може да не убеди всички, че двата актива служат за една и съща цел.

Следователно институционалните вложители, които разчитат най-вече на сигурни активи, не престават да избират златото, до момента в който вложителите на дребно намират Биткойн за по-привлекателен.

Освен това стратезите на JPMorgan са взели поради различен фактор, който евентуално може да повлияе на цената на Биткойн в бъдеще – халвинг събитието.

Халвингът на Биткойн се отнася до планувано събитие, което се случва почти на всеки четири години, като понижава на половина темпа на основаване на нови Биткойни. Това води до понижаване на предлагането на нови монети, които навлизат на пазара, което евентуално може да повлияе на цената на криптовалутата.  

Броят на токените, които миньорите получават за обработка на транзакциите и поддържане на сигурността на блокчейна, също се понижава на половина по време на това събитие.

Следващото халвинг събитие се чака да настъпи през април или май идната година и се чака да удвои цената за рандеман на 1 BTC до почти $40,000.

В кратковременен проект обаче анализаторите на JPMorgan показват липса на оптимизъм във връзка с цената на Биткойн заради продължаващата регулаторна реакция против цифровите активи. Те показват опасения като регулаторната принуда в Съединени американски щати, разстройствата в банковите мрежи на крипто екосистемата и последствията от срутва на FTX като фактори, които евентуално ще попречват всяко евентуално възходящо придвижване.

Към момента на писане на публикацията цената на Биткойн е $26,514, показвайки 1% нарастване през последните 24 часа. Въпреки че криптовалутата означи спад от 6.6% през последния месец, тя въпреки всичко регистрира забележителен растеж от 60% от началото на годината, отбелязвайки удивително възобновяване от ценовия срив през 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР