На фона на очаквания предстоящо прекратяване на огъня между Израел

...
На фона на очаквания предстоящо прекратяване на огъня между Израел
Коментари Харесай

Още петима убити в ивицата Газа на фона на очакванията за прекратяване на огъня

На фона на упования идно преустановяване на огъня сред Израел и палестински бунтовници още петима души  бяха убити били убити в линията Газа довечера.

Стана ясно, че палестинската формация " Ислямски джихад " поставя  условия за преустановяване на огъня, главното от които е освобождението на арестувания водач Басам ал Саади - тъвй сподели Анвар Таха, член на политическото бюро на придвижването. По-рано бе обявено, че предлагането, отправено от египетски медиатори, за  помирение в Газа, е планувано да влезе в действие още довечера и е признато от палестинска и израелска страна.

" Имаме условия за преустановяване на огъня, на първо място освобождението на Басам ал Саади “, каза  обаче  Автор Таха в ефира на телевизия " Ал Джазира “. Той също по този начин означи, че " Ислямски джихад " изисква преустановяване на наказателното гонене на членовете на групировката.

В началото на август израелската войска заяви за ареста на 22 палестински обвинени терористи на Западния бряг. Палестинските медии оповестиха, че израелски бойци са направили поредност от арести в Дженин, където бе арестуван и ранен един от водачите на придвижването " Ислямски джихад " Басам ал Саади.

След като конфликтите започнаха в петък, са починали общо 41 души, измежду които 11 деца и 4 дами, а 311 са били ранени.

Днес бяха изстреляни ракети по Йерусалим, само че те са били прехванати от израелския противовъздушен щит.

Новият изблик на принуждение, който припомня за встъпителната фаза при предходни войни в Газа, обезпокои международните сили и Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска на следващия ден изострянето на напрежението на закрито съвещание в Ню Йорк.

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР