На фона на облекчаването на ограниченията в някои държави Световната

...
На фона на облекчаването на ограниченията в някои държави Световната
Коментари Харесай

СЗО: COVID-19 не може да бъде заличен, трябва да се научим да живеем с него

 На фона на облекчаването на рестриктивните мерки в някои страни Световната здравна организация предизвести, че новият ковид в никакъв случай няма да бъде премахнат напълно и популацията по света ще би трябвало да се научи да живее с него.

Майкъл Раян - изпълнителен шеф на програмата за изключителни обстановки към организацията, го съпостави с ХИВ. Той добави, че има " дълъг път " към връщането към естествения темп на живот, съобщи БНР.

Междувременно генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус заяви, че институцията е разгласила статистиката си за здравето тази година.

" Има положителни вести - че хората по целия свят живеят по-дълго и по-качествен живот. Най-голям прогрес има при страните с ниски приходи, където продължителността на живота е повишена с над една пета от началото на хилядолетието “, сподели Гебрейесус.

Наполовина е намаляла оттогава и детската смъртност. Докладът отразява и прекомерно бавния ритъм на напредък за реализиране на задачите за стабилно развиване и той ще бъде комплициран и от новия ковид. Актуалната статистика извежда основния фактор на пандемията – неравноправието, уточни още генералният шеф на СЗО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР