На фона на нисколихвена среда по кредити и отрицателни лихви

...
На фона на нисколихвена среда по кредити и отрицателни лихви
Коментари Харесай

БАКБ изпреварва пазара с ръст на активите, нетната печалба се увеличава с 21% за година


На фона на нисколихвена среда по заеми и негативни лихви на междубанковия пазар и по свръх запасите в Българска народна банка, през миналото тримесечие БАКБ АД продължи да регистрира резистентен растеж на проходите от лихви. Това е в резултат на нарастване на кредитния портфейл, оповестиха от банката.

Нетния лихвен доход пораства с 16% по отношение на първото тримесечие на 2017 година Допълнителен принос за положителните резултати има постигнатия спад на цената на финансиране при нарастване на депозитната база.

Ръста на броя на клиентите и техните преводи водят и до увеличение на чистите доходи от такси и комисионни на банката със 17 %.

Кредитният портфейл на БАКБ продължава наклонността си на разширение с главен мотор диверсифицирано кредитиране на корпоративни /МСП клиенти. Увеличението от 15% за едногодишен интервал доста надвишава междинния растеж на банковия пазар в страната - 7.4 %.

Привлечените средства порастват главно в частта на депозити на жители с 14% на Нетната облага на БАКБ е с 21% повече, по отношение на същото тримесечие на 2017г. За растежа на облагата на банката въздействие оказва и поддържане на оперативните разноски макар забележителното разгръщане на броя на клиентите и техните транзакциите.

Положителната динамичност се резервира и при финансовата позиция на банката – с растеж от 6% по отношение на същото тримесечие на 2017 година Това е сериозна причина за опазване на наклонността за напредък на БАКБ и разширение на кредитния и портфейл, при опазване на индикаторите й за непоклатимост и резистентност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР