На фона на историческата среща между Джо Байдън и Владимир

...
На фона на историческата среща между Джо Байдън и Владимир
Коментари Харесай

От корав пич до хладнокръвен убиец: Путин в очите на американските президенти

На фона на историческата среща сред Джо Байдън и Владимир Путин в Женева, организация Франс прес преглежда мненията на неговите прародители за съветския президент, съобщи Българска национална телевизия.

Клинтън: Студен и корав

Американският президент Бил Клинтън поздрави Путин за встъпването в служба президент на Русия през 1999 година с думите, че е " задоволително корав, с цел да държи Русия обединена ". Клинтън, който имаше добра връзка с Борис Елцин, го намира за леден, само че в записките си написа, че " Елцин е избрал правоприемник, който има уменията и способността да ръководи бурния политически и стопански живот на Русия по-добре, в сравнение с Елцин би могъл ".

Буш: Между любовта и омразата

Джордж Буш персонално назова Путин " един леден пич ", преди да бъде определен. Но той беше удивен при първата им среща в Словения през 2001 година, като сподели, че гледа право в очите, с цел да " усети душата ". " Той е човек, надълбоко предан на страната си ", добави той. Твърде надълбоко религиозният Буш е бил разчувстван от история, която Путин му е разказал за това по какъв начин кръст, който е подарен от майка му, е бил единственото нещо, което е оживяло при пожар в дачата му (селска вила). Неговият вицепрезидент Дик Чейни обаче не помръднал, когато видял Путин: " Мислех единствено: Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ". Той засяга руската загадка работа, към която в миналото е принадлежал съветският президент. Но връзките се утежниха и от двете страни, когато Буш сподели на датския министър председател през 2006 година, че Путин " не е добре осведомен. Това е все едно да спориш с осмокласник с неверни обстоятелства ".

Путин съобщи, че няма да разреши да бъде поучаван за демокрацията. " Не бихме желали да имаме народна власт като в Ирак ", сподели той пред кореспонденти по време на взаимна конференция с водача на Съединени американски щати. Буш също по този начин сподели на английския министър председател Тони Блеър, че едвам не е изгубил хладнокръвие по време на среща с Путин, казвайки: " В един миг толкоз ме ядоса, че едвам не посегнах през масата и не го фраснах. Той имаше саркастичен звук, отправяйки обвинявания към Америка ". Когато Русия нахлу в Грузия през 2008 година, Буш се изправил против Путин непосредствено на Олимпийските игри в Пекин, написа той в своите записки. Казал му, че го е предизвестил, че грузинският президент е с гореща кръв. " И аз съм с гореща кръв ", дал отговор Путин. " Не, Владимир ", отвърнал Буш. " Ти си студенокръвен ".

Обама: От отегчено хлапе до невъзмутим палач

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия станаха най-хладни след Студената война по времето на първия негър президент на Америка. Обама не се опитваше да скрие съмнението си към съветския водач. " Нямам неприятни персонални връзки с Путин ", сподели той пред кореспонденти през 2013 година " Когато водим диалози, те са откровени... и градивни. Знам, че пресата обича да се концентрира върху езика на тялото и той има някакъв лежерен тип, наподобяващ на отегчено хлапе в задната част на класната стая... ". Припомняйки известната фраза на Буш, неговият и министърът на защитата на Обама Робърт М. Гейтс написа в записките си: " Когато за пръв път погледнах в очите на Путин през 2007 година, тъкмо както чаках, видях невъзмутим палач ".

Тръмп: " Харесвам Путин "

Доналд Тръмп по никакъв начин не се стараеше да прикрие възхищението си от съветския водач, дотолкоз, че мнозина във Вашингтон се зачудиха дали не е бил вербуван от шпионските организации на Кремъл, които Путин в миналото е управлявал. " Харесвам Путин, а той харесва мен ", настоя Тръмп предходната година, казвайки на журналиста Боб Удуърд, " колкото по-корави и рискови " са мощните водачи, " толкоз по-добре се разбирам с тях ". Тръмп съобщи след срещата на върха през 2018 година, че е по-склонен да има вяра на Путин, в сравнение с ФБР за съветската интервенция в изборите през 2016 година в Съединени американски щати. " Президентът Путин споделя, че Русия не е част от това. Не виждам причина за какво да бъде ", добави той.

Байдън: " Убиец "

Президентът Джо Байдън продължи твърдата линия на Обама с съветския водач, като предизвести съвсем незабавно щом влезе в Белия дом, че " дните на толерантност от страна на Съединени американски щати " към закононарушенията в Кремъл са завършили. Запитан дали счита, че Путин е " палач ", Байдън сподели: " Да, считам ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР