На фона на глобалните прекъсвания на доставките, търговците на дребно

...
На фона на глобалните прекъсвания на доставките, търговците на дребно
Коментари Харесай

Паника сред търговците изостря глобалната криза с доставките

На фона на световните спирания на доставките, търговците на дребно са в суматоха преди празниците, което в допълнение изостря рецесията, оповестява CNBC.

Представители на логистичния отрасъл предизвестиха, че с наближаването на празничния сезон се чака дефицит на артикули и, надлежно, растеж на цените. Причината ще бъде високото потребителско търсене, което ще бъде доста по-голямо от предлагането. „ Доколкото проблемите със забавянията по веригите на доставките към този момент са добре известни, поръчките за първични материали, елементи и подготвени артикули към този момент се вършат по-рано от нормалното, което усилва времето за изчакване, създавайки циничен кръг “, разясняват от компанията за ръководство на капитали RBC Wealth Management.

Според Джонатан Савоар, основен изпълнителен шеф на логистичната компания Quincus, увеличението на размера на поръчките на търговците на дребно води до " резултата на бич " - деформиране на търсенето, когато броят на поръчките може да бъде по-голям от продажбите. Крайният резултат от този резултат може да бъде неправилни прогнози за търсенето и неизпълнени поръчки.

2021 година е белязана от периодически сривове във веригите на доставки в резултат на резултатите от пандемията на ковид, дефицит на контейнери за превозване, наводнения в някои райони и тапи в пристанищата. Анализатори от RBC Elements организираха през септември изследване, което откри, че при 77% от следените от тях пристанища времето за осъществяване на поръчките е било по-дълго от нормалното. На базата на тези данни те означават, че проблемите във веригата на доставки ще се влошат.

Заради несигурността в световния логаритъм на доставките  Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за растежа на световния Брутният вътрешен продукт за 2021 година до 5,9 % спрямо юлската си прогноза от 6 %. Зад тази на пръв взор лека промяна обаче се крие доста понижаване на Брутният вътрешен продукт на някои страни. МВФ пресмята, че разстройствата в доставките в някои браншове на стопанската система и съмненията в цените на суровините могат да задържат световната инфлация много над базисното равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР