На фона на ежедневно намаляващата честота на коронавирус, редица германски

...
На фона на ежедневно намаляващата честота на коронавирус, редица германски
Коментари Харесай

Искат отмяна на носенето на маски от ученици

На фона на всекидневно намаляващата периодичност на ковид, редица немски политици, педиатри и други специалисти приканиха за унищожаване на наложителното носене на маски от възпитаници. Шефът на Министерството на здравеопазването не споделя това мнение. " Предвид бързия спад в броя на инфекциите, задължението за носене на маска би трябвало да бъде отстранено ", споделя ръководителят на Федералната асоциация на педиатрите Томас Фишбах в изявление за вестник „ Билд “, оповестено на уеб страницата на вестника, оповестява " Дойче Веле ", съобщи БГНЕС.

Тази позиция се споделя от ръководителя на клинични изпитвания на ваксина против ковид в немската биотехнологична компания CureVac Петер Кремснер (Peter Kremsner). Ако броят на имунизираните жители продължава да пораства толкоз бързо, че родителите и възрастните хора са предпазени, носенето на маски в учебно заведение ще би трябвало да бъде анулирано, сподели той. Според учения, самите деца на практика не са в заплаха, защото са по-малко евентуални и по-малко съществено заболели от COVID-19.

Кристин Ашенберг-Дугнус, специалист по опазване на здравето на Свободната демократическа партия (FDP) в Бундестага, е солидарна с Кремснер. " Универсалният режим на маски в учебно заведение би трябвало да бъде отстранен. Децата ни към този момент са страдали задоволително по време на пандемията ", акцентира тя. Ашенберг-Дугнус се поддържа от депутата от CDU / CSU Маркус Вайнберг. " Маските имат защитна функционалност, само че те също са ограничаване. Поради тях учениците не могат тъкмо да разпознават мимиките и жестовете, да се потят и да имат проблеми с дишането ", обобщава той.

По-рано немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан се изрече в поддръжка на поддържането на режим на маски в учебните заведения до края на образователната година и съобщи, че " изцяло схваща " желанието на някои федерални провинции да задължат учениците да носят маски най-малко преди началото на летни почивки. Според института Робърт Кох на 17 юни ежедневното нарастване на коронавирусните инфекции в Германия възлиза на 1330 случая. През последните 24 часа 105 пациенти са умряли заради COVID-19 в Германия, общият брой на смъртните случаи в страната се е нараснал до 90 179. От началото на епидемията в Германия, с население от към 84 милиона души, 3 718 955 са открити случаи на зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР