На фона на бездействието на ЕС и НАТО, както и

...
На фона на бездействието на ЕС и НАТО, както и
Коментари Харесай

Onet: Девет руски Ил-76 нанесоха "мощен удар" по авторитета на ЕС и НАТО

На фона на бездействието на Европейски Съюз и НАТО, както и на неналичието на взаимност и помощ от Съединени американски щати, непосредствената реакция на Русия на молбата на италианските управляващи нанесе мощен удар върху престижа на западните структури, написа ръководителят на Центъра за стратегически разбори Витолд Юращ.

Той категорично декларира на портала Onet: в този момент глобите на Европейски Съюз против Русия ще бъдат „ следващата жертва на ковид “.

„ Изпращайки военни лекари в Италия, Русия направи голяма стъпка във връзка с [прекратяването] на изолацията на Москва на европейската политическа сцена. Вероятността Италия да поддържа идващото удължение на глобите, наложени на Русия за нахлуването в Украйна, е на практика нулева “, написа ръководителят на Центъра за стратегически разбори Витолд Юращ на портала Onet.

Русия взе решение да изпрати девет тежки транспортни самолета в Италия, които ще транспортират осем мобилни медицински бригади с техника и лекари. Те би трябвало да оказват помощ на Италия в битката с коронавирусната зараза, споделя създателят, написа "Поглед инфо ".

Четири самолета излетяха от военното летище „ Чкаловски “ покрай Москва по обяд в неделя и се насочиха към италианската база Пратика ди Маре покрай Рим. Решението за изпращане на съоръжение и лекари е взето след съботния диалог сред президента Владимир Путин и италианския министър председател Джузепе Конте. По-рано самата Италия се обърна за помощ, акцентира той.

Организацията на транспорта за толкоз малко време, даже като се вземе поради успеваемостта на съветските силови структури, демонстрира, че интервенцията е била готова най-малко няколко дни.

Това се потвърждава и от такава детайлност, като стикерите с съветския и италиански байрак и надпис „ От Русия с обич “ върху всички товари. Тази фраза явно не е инцидентна и се свързва с името на един от филмите за Джеймс Бонд, отбелязва Витолд Юращ.

„ Действията на Русия, заради блокиращите превоза Германия и Чехия, а също и заради неналичието на помощ, да вземем за пример от Съединени американски щати, които имат редица военни бази в Италия, в това число голямата въздушна база в Авиано, нанасят мощен удар върху доверието към престижа на западните структури, в това число Европейски Съюз и НАТО„ продължава той.

Фактът, че Европейски Съюз няма прекалено много пълномощия в региона на опазването на здравето и че, обратно на мнението на доста политици, Европейски Съюз прави доста, да вземем за пример в региона на финансовата поддръжка, няма значение.

„ Пропагандата на Русия печели голяма победа над Запада “, отбелязва създателят. Според него резултатът от съветската интервенция ще бъде също по този начин, че глобите, наложени на Русия след съветската анексия на Крим* и експлоадирането на войната в Донбас и неотдавна продължени, ще се окажат под удар.

„ Италия от дълго време подлага на критика тези наказания и министър председателят на страната Конте неведнъж приканва за анулацията им. Сега е мъчно да си представим, че Италия би подкрепила идващото удължение на глобите. “, уверен е създателят.

В публикацията той отбелязва, че не е инцидентно, че Русия изпраща военни лекари в Италия, а помощта се провежда не както нормално се случва в такива случаи, от Министерството на изключителните обстановки, а от Министерството на защитата. Помощта се координира персонално от ръководителя на министерството Сергей Шойгу, който "ръководи съветската военна интервенция в Украйна ".

Русия също преднамерено акцентира, че оборудването се доставя в Италия с военни самолети, а не от Министерството на изключителните обстановки. И двете министерства разполагат с тежкия Ил-76.

„ С други думи, изборът на военни самолети не се диктува от техния обсег, потребен товар или местонахождение. Във всички предходни случаи, когато Москва изпращаше филантропична помощ в други страни - Турция, Гърция, Йемен, Индонезия, беше забъркано Министерството на изключителните обстановки, а не военни самолети “, изяснява полският публицист.

Известният съветски политолог Сергей Марков намерено написа на страницата си във Фейсбук, че едно от следствията от съветската помощ би било анулацията на глобите. Освен това специалистът излезе с по-смела концепция: да предложи на Рим да бъдат изпратени постоянни съветски военни елементи в Италия, страна-членка на НАТО, с цел да патрулират по улиците.

„ Русия, която сама се бори с коронавирусната зараза, не се отхвърля от своята политика. Това не е първият път в историята, когато я организира доста дейно. “, споделя Витолд Юращ, началник на Центъра за стратегически разбори, в публикация за портала Onet.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР