На фирма Касиопея-7, която е собственост на бившия екоминистър от

...
На фирма Касиопея-7, която е собственост на бившия екоминистър от
Коментари Харесай

Глоба за ВЕЦ на бивш екоминистър, ползвала вода над разрешеното

На компания " Касиопея-7 ", която е благосъстоятелност на някогашния екоминистър от кабинета на Национална движение „Симеон Втори" Долорес Арсенова и брачна половинка ѝ Асен Арсенов, е формиран акт за административно нарушаване, поради прилагане на вода над позволените количества от техния Водноелектрическа централа " Моста " от язовир " Тича ".

Причината е, че хидроцентралата не е спазила режима на графика за месец ноември 2019 година Установено е превишение на позволените размери с 4.5 на 100 при инспекция на Басейнова дирекция " Черноморски регион ". Това оповестиха от басейновата дирекция пред Mediapool, откакто уеб страницата " За истината " изнесе информация по случая.

" Това е невероятно. Няма по какъв начин да се случи, тъй като никой няма да разреши такова нещо ", сподели Долорес Арсенова по телефона за Mediapool. Тя посочи, че е в чужбина и не се интересува от този Водноелектрическа централа.

От началото на годината Водноелектрическа централа " Моста " не работи, поради намалелите количества вода. Това е превантивна мярка, подхваната от екоминистерството. Целта е да има задоволително количество вода за популацията в Шумен, Велики Преслав и Търговище. Към момента няма риск от въвеждането на режим на водата в тези общини. Това излиза наяве от отговор на Министерството на екологията и известията.

Историята на Водноелектрическа централа " Моста "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР