На едночасовата служба, която започна в 18 часа местно време,

...
На едночасовата служба, която започна в 18 часа местно време,
Коментари Харесай

До Къде Се Докарахме! Свещеници С Каски Пеят Литургии В Изгорелия Нотр Дам! Смразяващо Видео!

На едночасовата работа, която стартира в 18 часа локално време, участваха едвам 30-ина души, половината от които - свещеници. Месата бе отслужена в параклис зад мястото за хора, което бе обезопасено.

Сред присъстващите бе ректорът на " Нотр Дам " Патрик Шове, свещеници - членове на епископския съвет, доброволци и хора, работещи по възобновяване, както и чиновници в парижката епархия. Свещениците трябваше да сложат строителни каски на влизане в катедралата, само че бяха в нормалните си литургични одежди.

Датата на литургията беше определена по отношение на празника, който празнува освещаването на олтара на катедралата. Тази дата е изключително значима в духовно отношение, акцентира пред Агенция Франс Прес ректорът Патрик Шове, който изрази насладата си, че ще може да се покаже, че " Нотр Дам е жива ".

След пожара в катедралата се трудят сред 60 и 100 служащи, които не престават да изнасят парчета и да укрепват структурата. Работата по обезопасяването може да отнеме седмици, преди да стартират продължителни и комплицирани експертизи, нужни за предприемането на възстановителните работи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР