На двудневното заседание в Брюксел европейските лидери подкрепиха оценката на

...
На двудневното заседание в Брюксел европейските лидери подкрепиха оценката на
Коментари Харесай

ЕС подкрепи британската позиция по случая Скрипал“

На двудневното съвещание в Брюксел европейските водачи поддържаха оценката на Англия, че нападението против разузнавача Скрипал в Солзбъри най-вероятно е дело на Русия.

Единодушие по решенията на европейските водачи беше реализирано мъчно, съобщи кореспондентът на Българска национална телевизия в Брюксел Десислава Апостолова, като това включва и поддръжка за английската позиция за ролята на Русия в тази ситуация с отровения съветски разузнавач. На срещата е имало не малко различия по тематиката.

Българският министър председател Борисов е споделил, че желае повече доказателства за това, че Русия стои зад покушението над съветския разузнавач. Германският канцлер Меркел декларирала, че доказателствата на английския министър председател Тереза Мей са неоспорими.
 Русия изрази страдание, че Европейски Съюз изтегля посланика си в Москва Русия изрази страдание, че Европейски Съюз изтегля посланика си в Москва
Русия изрази страдание от решението на Европейски Съюз да върне посланика си в Москва в Брюксел за съвещания. Кремъл отхвърля да има виновност за покушението против някогашен...

Европейските водачи показаха през днешния ден и солидарността си с Англия за офанзивата против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал. Брюксел привиква посланика си от Москва за съвещания. След края на срещата Доналд Туск сподели, че от понеделник „ повече от една страна “ в Европейски Съюз предприеме и лични ограничения против Москва.
Ангела Меркел - канцлер на Германия: Германия и Франция разискват и ще решат дружно с други страни ответни ограничения.
Бойко Борисов разяснява, че в идващите седмици чака ескалация на напрежението, тъй като доста страни ще стартират да отзовават посланиците си. Но съгласно него, до момента в който съществува „ висока степен на възможност “,както е записано в декларацията на Европейски Съюз и няма доказателства, че Русия стои зад атентата, България няма да подхваща дейностите.
 Радев: Патриарх Кирил пристигна като нравствен лидер, избра да си тръгне като политик Радев: Патриарх Кирил пристигна като нравствен лидер, избра да си тръгне като политик
Патриарх Кирил пристигна в България като нравствен лидер, само че избра да си тръгне като политик. Това съобщи президентът Румен Радев, разяснявайки визитата...
Бойко Борисов, министър-председател на България: Казах, че сме в коалиция. Надали ще реализира единодушие с съдружните сътрудници, а и вие знаете, че и след визитата на съветския патриарх в България настроенията не са в тази посока.
Борисов съобщи, че в София ще беседва с сътрудниците си, само че паниката му е голяма. Според него сега обстановката е по-лоша, в сравнение с по времето на Студената война.
 Ескалация на аферата Ескалация на аферата "Скрипал ": Взаимни обвинявания сред Москва и Лондон
Руското външно министерство не изключи английските управляващи да стоят зад нападението над някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри. Британски...

Различна е информацията кои са страните, които са изявили подготвеност за общи дейности против Русия, съобщи добави кореспондентът на Българска национална телевизия в Брюксел Десислава Апостолова.

Според някои, балтийските страни, Германия, Франция, Дания и Ирландия са декларирали подготвеност за ограничения против Русия, само че не е ясно какви ще са те. Появи се и информация, че съветският президент Путин персонално се е опитал да разстрои единомислието в Европейски Съюз, като е разговарял с министър председателите на Гърция и Хърватия. Не е ясно дали това е по този начин.

Следващата седмица ще бъдат оповестени съответните ограничения на обособените страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР