На две места в страната футболни фенове нападнаха автобуси и

...
На две места в страната футболни фенове нападнаха автобуси и
Коментари Харесай

Футболни фенове трошат автобуси, има задържани

На две места в страната футболни почитатели нападнаха рейсове и един бус на агитката на противниковия тим преди мача Левски - ЦСКА.

Непосредствено преди началото на мача са арестувани 8 души за разнообразни нарушавания, при инспекциите за влизане на националния стадион има още арестувани.

Към 10:30 часа през днешния ден е получен сигнал за случай в региона на Ябланица. По първични данни, пътуващи с два рейса и два автомобила почитатели на единия от тимовете в днешното дерби „ Левски “-ЦСКА, са засекли рейс и кола, в които били последователи на другия тим.

Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки почнали да трошат стъклата на транспортните средства на съперниците си, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

От случая няма потърпевши, има нанесени материални вреди. Жертвите са съумели да се изнесат от мястото и са потърсили помощ в РУ-Ябланица.

В региона на Тетевен е засечен единият от колите и са арестувани двамата мъже, пътуващи в него. Предприети са светкавични полицейски дейности за установяването и задържането на останалите участници в случая.

Междувременно силите на реда са реагирали и на сходен сигнал от тел. 112, станал на автомагистрала „ Тракия “. По време на придвижване, от лек автомобил били хвърляни камъни по бус, който го задминавал. От случая е потрошено стъкло на буса.

Предприети са дейности за установяването на причинителите и на всички условия към случая.

Мачът приключи с победа за ЦСКА с един гол, а това е първият от петте мача, които предстоят сред двата тима през тази пролет.

От Столична дирекция на вътрешните работи обобщават, че няма нарушавания на публичния ред.

Преди, по време и след футболната среща на тимовете на „ Левски “ и ЦСКА не бяха позволени нарушавания на публичния ред в София. При осъществените от чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи инспекции преди началото на мача, бяха арестувани общо 11 души.

Двама от тях са хванати с опиати, други осем носели неразрешени предмети и движимости /пиротехника, нож и маска/, трима отказали да изпълнят полицейско предписание, държали се жестоко и надменно, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На стадиона не са позволени да влязат и други 27 фенове във очевидно нетрезво положение. Спрямо тримата, показали жестоко и надменно държание, ще бъде приложена наредбата по член 21 от Закона за запазване на публичния ред при спортни мероприятия.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР