На днешното си заседание в Брюксел министрите на отбраната от ...

На днешното си заседание в Брюксел министрите на отбраната от

НАТО ще използва и изкуствения интелект за въоръжение |

На днешното си съвещание в Брюксел министрите на защитата от НАТО са приели тактика за потреблението на изкуствения разсъдък в работата на алианса. Това разгласи генералният секретар на интернационалната организация Йенс Столтенберг, заяви Българска телеграфна агенция.

Столтенберг уточни, че страните от алианса разработват цели за придобиване на отбранителни качества, тъй че военният съюз да разполага с всичко належащо за деяние при всевъзможни закани, без всеки от съдружниците да би трябвало да поддържа целия боеприпас от благоприятни условия. Министрите са одобрили проект за отбрана при положение на спор, с цел да може в точния момент нужните сили да бъдат ситуирани на нужното място.

Генералният секретар на НАТО съобщи, че решението е обвързвано с увеличение на числеността на силите за бързо реагиране. Той добави, че НАТО не има намерение да отвръща с огледални дейности на развиването на новите съветски ракетни системи, само че посочи, че алиансът ще разшири потреблението на изтребители от пето потомство.

По мотив Афганистан военните министри са изразили подготвеност да продължи наблюдението наистина ли талибаните извършват поетите обещания за запазване на човешките права в страната и за обезпечаване на опция на искащите да изоставен.

Столтенберг заяви, че към този момент 2000 афганистанци, работили за НАТО, са съумели да отпътуват.

По неговите думи това че НАТО се изтегли от Афганистан, не значи, че страната още веднъж просто ще се трансформира в разплодник за терористи.

Съюзниците разполагат с благоприятни условия да нанасят удари по терористи, без значение че нямат войски на мястото, където е терористичната опасност, сподели още той.

Източник: offnews.bg