На днешното си заседание Съветът за електронни медии ще избере

...
На днешното си заседание Съветът за електронни медии ще избере
Коментари Харесай

Медийният регулатор избира нов председател

На днешното си съвещание Съветът за електронни медии ще избере собствен ръководител. Според Закона за радиото и малкия екран той се избира от състава на петчленния медиен регулатор с мандат една година, а освобождението му от поста става автоматизирано с приключване на едногодишния период.

До момента отпред на Съвет за електронни медии е Бетина Жотева. Преди година тя смени на председателското място София Владимирова.

По закон ръководителят на Съвета за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, управлява осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР