На днешното си заседание Прокурорската колегия на ВСС единодушно и

...
На днешното си заседание Прокурорската колегия на ВСС единодушно и
Коментари Харесай

ВСС за декларацията срещу Гешев: Безцеремонното погазване на принципите

На днешното си съвещание Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет единомислещо и без мнения одобри мнение против декларацията на ръководещата коалиция с апел за оставка на основния прокурор Иван Гешев, оповестена на 14 януари от трибуната на Народното събрание.

Колегията показва своето безпокойствие и отвращение от „ безцеремонното тъпчене на правилата на правовата държава”. „ Приемаме апела за оставка на основния прокурор като неприкрит образец за следващо жестоко и неприемливо засягане на независимостта на правосъдната власт”, се показва в мнението.

Според членовете на колегията декларацията на народните представители разрушава демократичните устои и главните европейски полезности, като означават още, че тя няма юридическа стойност и е ориентирана към „ реализиране на политически цели”.

Прокурорската гилдия също по този начин ще предприеме организирането на срещи с европейските институции, в чиито обсег на работа влиза върховенството на правото.

Становището на колегията ще бъде изпратено до ръководителя на Народното събрание, президента, министър-председателя, представителството на Европейска комисия у нас, посолствата на страните членки на Европейски Съюз, посолствата на Съединени американски щати и Англия, както и до Съвета на Европа и Венецианската комисия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР