На днешното си заседание от 10:30 ч. Софийският градски съд

...
На днешното си заседание от 10:30 ч. Софийският градски съд
Коментари Харесай

Тръгна делото за мръсния въздух в София


На днешното си съвещание от 10:30 ч. Софийският градски съд даде ход на делото, заведено от „ Група за чист въздух “срещу Столична община, без значение от нейното несъгласие. Това се случва след една година опити на „ Група за чист въздух “ да заведат дело и откакто трима съдии си дадоха отказ. 

На първото съвещание съдът откри исковете за изцяло възможни и дефинира, че колективът има потенциал да води делото.

Въпреки че юристите на Столична община възразиха, съдът удостовери публикуването на информация за това по какъв начин жителите могат да се включат към желае и на самия уебсайт на общината. Тази информация ще бъде качена и на уеб страницата на „ Група за чист въздух “.

Съдът също отвори опцията жители и организации да се причислят към желае до 1 октомври 2018 г. 
„ Присъединяването не е наложителен детайл за сполучливото водене на делото, тъй като по този начин или другояче всички жители на София ще могат да се употребяват от възможен позитивен излаз “, посочи юрист Димо Господинов, който е част от адвокатския екип. 

„ Група за чист въздух “ приканва към желае да се включат главно жители, които желаят да вземат участие интензивно в процеса и могат да го поддържат с показване на доказателства и желаят да имат лични процесуални права. Опасенията на завелите желае е, че присъединението на прекалено много хора може да докара до затрудненото му администриране. Те припомнят, че решението ще има мощ за всички софийски жители и правото им да се употребяват от него е обезпечено, без значение от това дали са се включили или не към желае.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР