На днешното си заседание Министерският съвет одобри сключването на споразумението

...
На днешното си заседание Министерският съвет одобри сключването на споразумението
Коментари Харесай

Правителството одобри договора на Булгаргаз с турската BOTAŞ

На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди сключването на съглашението сред " Булгаргаз " ЕАД и BOTAŞ BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA A. Ş., оповестиха от държавната пресслужба.

Чрез съглашението " Булгаргаз " ЕАД получава достъп до терминалите за регазификация на полутечен природен газ и последващия му транспорт до територията на Република България, за интервала 01.01.2023 година - 31.12.2035 година

Положителният резултат от подписването на Споразумението и следващ общоприет контракт за доставка на природен газ с BOTAŞ BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA A. Ş., ce показва в дълготрайно обезпечаване на потенциал за регазификация и предпазване на полутечен природен газ за потребностите на клиентите на " Булгаргаз " ЕАД в размер до 1,3 милиарда куб. м. годишно.

Споразумението планува еластичност за доставки на природен газ от 0 до 53 200 MWh на ежедневна база, което ще обезпечи забележителна конкурентност на " Булгаргаз " ЕАД на пазара на природен газ в района, както и до понижаване на риска от загуби при балансирането при преноса на природен газ.

С подписването се обезпечава дълготраен първоначален капацитетен артикул от газопреносната мрежа на Република Турция.

Сключеното съглашение ще докара и до спомагателни доходи за " Булгартрансгаз " ЕАД от запазване на потенциал. Освен това ще бъдат обезпечени сигурността на доставките на природен газ в страната и района.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР