На днешното си заседание Министерският съвет одобри няколко решения, касаеща

...
На днешното си заседание Министерският съвет одобри няколко решения, касаеща
Коментари Харесай

Правителството дава допълнителни средства за транспорт на учители и ученици

На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди няколко решения, касаеща превоза на учителите и учениците , оповестяват от държавната пресслужба.

Служебният кабинет отпусна на 174 учебни заведения сумата от 2 417 500 лева за пътувания на възпитаници и учители по Национална стратегия " Отново дружно " . Програмата обезпечава финансиране от централния бюджет за шестдневен туристически пакет в размер на 500 лева на човек, в който се включват настаняване - 5 нощувки, храна, превоз, застраховка и спомагателни действия.

Според изискванията при подаване на формуляра се финансират 50% от декларираната сума. Одобрените от държавното управление средства са за останалите до 50%, които се дават при показване по електронен път в МОН на подписания контракт с туроператор и информация от учебното заведение за осъществените в действителност разноски.

3 752 006 лева пък бяха отпуснати за възобновяване на транспортни разноски наем на учители, които работят в друго обитаемо място от това, в което живеят .
 Служебният кабинет отпусна 44 млн. лева за нови учебни рейсове
Служебният кабинет отпусна 44 млн. лева за нови учебни рейсове

Към момента в МОН са постъпили поръчки за 689 учебни рейса

Със същото разпореждане на Министерския съвет се дават и 1 877 949 лева за в допълнение финансиране на издръжката на учениците в VIII клас, признати през образователната 2022 - 2023 година в паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности от специалности и специалности от специалности, по които е налице предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда.

Също по този начин Министерски съвет отпусна в допълнение по бюджетите на общините 1 579 145 лева за компенсиране на безплатния превоз на деца и възпитаници. Средствата за превоз на децата и учениците са наложителен разход за просветителната система.

Правителството отпусна и 669 979 лева по бюджетите на общините за 2022 година за финансиране на обхванатите в наложителното предучилищно обучение деца, навършили 4-годишна възраст. Средствата са за 3261 деца от 23 общини, които имат признати решения на общинските препоръки и са обезпечили нужните условия за реализиране на наложителното предучилищно обучение на децата на 4-годишна възраст от началото на образователната 2022 - 2023 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР