На днешно неприсъствено заседание правителството одобри Проект за инвестиционен разход

...
На днешно неприсъствено заседание правителството одобри Проект за инвестиционен разход
Коментари Харесай

Правителството одобри проекта за закупуване на нови бойни машини "Страйкър"На днешно неприсъствено съвещание държавното управление утвърди Проект за капиталов разход " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ”. Проектът е измежду предпочитаните за Министерството на защитата и планува закупуването на нови бойни машини " Страйкър " (Stryker) за Сухопътните войски, показват от държавната пресслужба.

Решението е реалност, откакто при започване на септември Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуална продажба на България на 183 транспортни средства от семейството Stryker на приблизителна цена от 1,5 милиарда $.

Целта е да се обезпечи реализиране на оперативна съгласуемост с армиите на съдружниците ни в НАТО, придобиване и поддържане на качества за защита на страната независимо, в взаимна интервенция и в системата за групова защита, както и присъединяване в съюзни интервенции отвън територията на страната.

Кабинетът предлага също по този начин на Народното събрание да анулира решението на Народното събрание от 8 юни 2018 за приемане на план за капиталов разход " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизиранa бригада ", показват още от пресцентъра на Министерски съвет.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg