На днешния ден през 1881 г. американецът Дейвид Хюстън патентова

...
На днешния ден през 1881 г. американецът Дейвид Хюстън патентова
Коментари Харесай

На днешния ден преди 141 г. е патентована първата фотолента

На днешния ден през 1881 година американецът Дейвид Хюстън патентова първата фотолента. Това е и мотив, 141 години по-къснофотографската лента, която от дълго време е в пенсионна възраст дапразнува своя рожден ден.

Фотографският филм съставлява целулоидна лента, покрита със светлочувствителен материал, върху който се проектираизображение. Филмът ематрица, покрита със светлочувствителни микрокристали, които са разпръснати в полимерна среда. За да се получи изображение върху кино лентата, той се осветява за несъмнено време.

Негативът се съхранява на мрачно, с цел да не може светлината да влияе на запечатаното изображение, след което се слага в демонстриращ разтвор/проявител/. След проявяването негативътсе измива, с цел да не може химикалите да продължат да работят върху него.

После, благодарение на фотоувеличител, изображението се проектира върху фотохартия и след слагането й втечен фиксатор и изсушаване се получава фотографията въввида й, който познавамедо появяването на цифровите устройства, след което тя се употребява все по-рядко.

Така изглеждаше фотографията преди години. Сега нещата са радикално разнообразни и улеснени до такава степен, че съвсем всеки собственик на цифров фотоапарат, или съвременен мобилен телефон може да се назова " фотограф ".
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР