На днешната сесия общинските съветници одобриха докладна за поставянето на

...
На днешната сесия общинските съветници одобриха докладна за поставянето на
Коментари Харесай

В Бургас ще бъде поставен светофар на натоварено кръстовище

На днешната сесия общинските съветници утвърдиха докладна за слагането на светофарна уредба в комплекс „ Изгрев “.
Докладната бележка е на Живко Господинов и в нея той упорства да се контролира придвижването на кръстовището на улиците „ Петко Задгорски “ и „ Георги Калоянчев “, поради огромният поток от коли, който минава оттова.
Проблемът е подложен пред съветника от живеещите в комплекс „ Изгрев “. На съвещанието Живко Господинов разяснява претекстовете си: “Считам, че настояването на жителите е изцяло целесъобразно, заради множеството конфликтни зони на кръстовището, които водят до предстоящо нарастване на ПТП, свързани с лишаване на преимущество сред коли, извършващи ляв завой и тези, движещи се отсреща, както и катастрофи сред МПС и пресичащи велосипедисти или пешеходци. Да не забравяме и конфликтните зони сред транспортните средства на публичния превоз за транспорт на пасажери и останалите участници в придвижването, които могат да бъдат предотвратени с слагането на пътен светофар “.
Господинов съобщи още, че единствено след няколко месеца, когато бъде открита зала „ Арена Бургас “, автомобилният трафик още веднъж ще се насочи към това кръстовище.Общинските съветници взеха поради претекстовете на вносител, както и обективната пътна конюнктура и утвърдиха докладната за слагането на светофарна уредба на кръстовището.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР