На днешната дата, преди 30 години, Република България взе историческото

...
На днешната дата, преди 30 години, Република България взе историческото
Коментари Харесай

Преди 30 години България призна независимостта на Македония

На днешната дата, преди 30 години, Република България взе историческото решение първа в света да поддържа стремежите към суверенитет и самостоятелност на Република Северна Македония и Босна и Херцеговина. Страната ни бе и измежду първите страни, които признаха независимостта на Словения и Хърватия, напомнят от Външно министерство.

През годините България продължи да развива двустранните си връзки с тези страни, водена от откровеното предпочитание да помогне за интернационалното одобряване на тези страни, с които споделяме доста общи ползи за дълготраен мир, непоклатимост и разцвет в нашия район.

България се трансформира в най-активния покровител на европейската и евроатлантическата интеграция на тези страни. Политиката ни остава такава и до през днешния ден.

Убедени сме, че нашето общо настояще и бъдеще в Европейски Съюз и НАТО е постижимо с старания, воля и храброст за одобряване на демократичните полезности, осъществяване на промени, премахване на унаследените от предишното отрицателни стандарти, разграничителна реторика и повишение на взаимното доверие.

Уверени сме, че добросъседските връзки в нашия район са верният път за създаване на пълноценно партньорство и постоянни основи за бъдещето на идните генерации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР