На дискусията, организирана от президента Радев за търсене на решения

...
На дискусията, организирана от президента Радев за търсене на решения
Коментари Харесай

Радев: Управляващите претендират за диалог, а избягаха от него

На полемиката, проведена от президента Радев за търсене на решения на проблемите в изборното законодателство, нямаше представители на ръководещите. На поканата на президента не се отзоваха от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ", нямаше и представител на Министерския съвет.

Президентът Радев разяснява, че ръководещи претендират за разговор сред институциите, а не участват на такава значима полемика.

Държавният глава още веднъж съобщи, че на идващите избори би трябвало да се вкара напълно машинното гласоподаване, с цел да се избегнат проблемите с недействителните бюлетини, корпоративния, следения и купения избор. От Българска социалистическа партия поддържаха тезата на президента.

От Движение за права и свободи още веднъж сложиха въпроса, че на всички типове избори би трябвало да се подсигуряват правата на всички български жители в страната и чужбина да гласоподават.
Румен Радев, президент на Република България: Управляващите претендират за разговор сред институциите, само че на процедура избягаха от него. Силно се надявам вчерашното пожарно съвещание в Народното събрание да не е подтиквано само от претекста да се изпревари срещата при президента, а да докара до действителен резултат. Крум Зарков, Българска социалистическа партия за България: Аргументът, съгласно който преференциите усложняват вота и провокират недействителни бюлетини, би трябвало да бъде преодолян не посредством анулация на преференциите, а посредством обезпечаване на това преференциите да бъдат качествено регистрирани и мислим, че въвеждането на машинно гласувано, направено интелигентно, рационално и в ред, а не в безпорядък, ще докара точно до това.Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи: Кой може да подсигурява свободната воля на жителите, че жителят е дал своя вот свободно и това му е волята. Говоря единствено за доверие.
Управляващите разясниха за какво не са отишли на срещата с президента.
Валери Симеонов - водач на НФСБ: Това е следващото мероприятие на президента Радев, който цели само медийна реклама и единствено реклама. Така считаме ние. Защото смисълът от едно такова разискване нещо не е доста явен, видяхте, че от КСНС нищо не произлезе - напънала се планината и родила мишка, това излезе, тъй че няма никакъв смисъл да участваме в такива медийни мероприятия на президента Радев. Красимир Ципов - зам.-председател на ПГ ГЕРБ: Защо президентът задава въпроса в президентството, а в действителност не дава отговор на едни различен въпрос, за какво управление на Българска социалистическа партия не участва на това съвещание, което се организира сега. Нашата безапелационна позиция е, че изборите правила и вероятният консенсус, който може да се реализира по тях може да се реализира в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР