На частни адреси и обществени места за подслон в Шуменско

...
На частни адреси и обществени места за подслон в Шуменско
Коментари Харесай

Над 370 са вече регистрираните в Шуменско украински граждани

На частни адреси и публични места за заслон в Шуменско към 22 март са регистрирани 206 украински жители, а в хотели и къщи за посетители в района - още 166  техни сънародници. Данните на отдел „ Миграция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи са оповестени и на интернет страницата на регионална администрация, в отдел „ ОКЦ-Шумен за поддръжка на украински жители “. 

Според данните най-вече украински жители са настанени в община Шумен - 231. В  общините Нови пазар, Смядово и Каспичан са регистрирани надлежно 64-ма, 42-ма и 23-ма украинци.  Незначителен брой техни сънародници са настанени и в общините Велики Преслав, Каолиново и Венец. 

По информация на Регионалното ръководство на образованието в Шумен към днешна дата са подадени 12 заявки за постъпване на деца и възпитаници от Украйна в детски градини и учебни заведения в региона. Осем от тях са в община Нови пазар, а по две – в общините Шумен и Велики Преслав. 

Областният координационен център в Шумен ще събира и дава информация за всички вероятни запаси за настаняване на украински жители, ще поддържа акцията на Българския Червен кръст за филантропична помощ, ще поддържа връзка с институциите в просветителната система, ще спомага за обезпечаването на работни места и за други действия.

На интернет страницата на регионална администрация, в отдел „ ОКЦ-Шумен за поддръжка на украински жители “, всеки вторник ще бъде оповестена информация за настанените и записаните украински жители на територията на региона, за подадените заявки за образование на деца и възпитаници от Украйна в детски градини и учебни заведения в региона, както и други данни, прецизират от пресцентъра на администрацията. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР