На брифинга в Министерския съвет министър-председателят защити шефа на Оперативния

...
На брифинга в Министерския съвет министър-председателят защити шефа на Оперативния
Коментари Харесай

Борисов в защита на Мутафчийски: Още малко сме ви нужни, няма кой по-добре да се справи

На брифинга в Министерския съвет министър-председателят отбрани шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийки от рецензиите против него и съобщи, че не заслужава да бъде вкаран в пандиза. Премиерът Бойко Борисов имал вродено възприятие за правдивост и невзискателност.

" Аз доста го почитам като лекар и аз като всеки човек ми е правил какво ли не. Сега какво - да го изкараме и да го осъдим ли ", запита министър председателят, помолен да разяснява отрязъка от изявлението на шефа на Оперативния щаб пред Миролюба Бенатова. Д-р Мутафчийски е направил стотици хиляди интервенции, той е обединил щаба и всички те са свършили доста работа.

Борисов акцентира, че Мутафчийски е на първо място доктор, лекар, не началник, не военачалник, не политик.

Припомняме, вълната от рецензии против военачалник Венцислав Мутафчийски се надигна против това, че в телевизионно изявление той споделя, че чака " крепко да измрем " ковид.

По думите на министър-председателя ние сме единствената страна, в която няма утвърден и харесван жив политик.

В България няма положително ненаказано. Ние сме единствената страна, в която жив политик няма утвърден. Ние започваме да тачим българите, когато го обесят, убият - когато за починали. Аз не си припомням за жив човек да сме го издигнали в фетиш, без да го нахулим.

Направихме доста и в този момент желаеме да създадем още, уверен е Борисов, само че и няма да се учуди, в случай че ги съдят, че " сме се справили добре ".

Освен едно благодаря, Мутафчийски не заслужава друго , отсече министър председателят.

" Направихме доста, в този момент желаеме да създадем още. Ако някой смята, че може да направи повече, познавам ги всичките доста добре и съм ги гледал по какъв начин се оправят в избрани обстановки. Още малко сме ви нужни. Няма кой по-добре да се оправи " , добави още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР