На брифинг на здравните министри на България и Сърбия стана

...
На брифинг на здравните министри на България и Сърбия стана
Коментари Харесай

Брифинг на здравните министри на България и Сърбия: Двете сръбски деца с по-тежки наранявания се превеждат към София

На брифинг на здравните министри на България и Сърбия стана ясно, че едното дете което беше в по-тежко положение и за което през вчерашния ден имаше съществени терзания е нормализирано, хемодинамично, контактно, съответно и в цялостно схващане.

Ще се наложат и към този момент са вероятни оперативни интервенции, по тази причина то се приготвя към 9:00 с екип, проведен от УМБАЛ " Проф. Ст. Киркович " - Стара Загора, да пътува за София и ще бъде признато в " Детска хирургия ".

В по-тежко състояние от през вчерашния ден е второто по-тежко ранено дете, което беше в травматичен потрес и с контузия на горен крак. От тази заран то е в доста по-тежко положение с фебрилитет.

Затова след спогодба с неврохирурзите от София, се превежда също в 9:00 към " Детска неврохирургия " на " Пирогов ". Останалите деца са добре.

Възрастните също са в положително положение. Единият възрастен пациент, на който е ампутиран крак, е в устойчиво положение. Вторият също нормализиран.

" С министъра на опазването на здравето на Сърбия сега Минахме и видяхме всички заболели лежащи в реанимация, в интензивните отделения и в и другите отделения.

За другите ще организираме отново превоз с коли за спешна помощ, с цел да бъдат извозени до границата тези, чието положение разрешава. От там ще бъдат поети с коли за спешна помощ от Сърбия " - изясни бъбларският здравен министър доктор Асен Меджидиев.

Според министрите, пациентите с получили съответна грижа в Старозагорската болница. Много от родителите на децата са на място и са удовлетворени от грижите за децата. Останалите лица са настанени в хотел със съдействието на Община -Стара Загора.

Сръбският здравен министър благодари за дейностите на българските управляващи.
Основните опасения сега са за 11-годишното дете.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР