"На бизнеса е нужно трайно законодателство и конкурентни правила. Не

...
"На бизнеса е нужно трайно законодателство и конкурентни правила. Не
Коментари Харесай

Нинова: На бизнеса е нужно трайно законодателство, а не хаос

"На бизнеса е нужно трайно законодателство и конкурентни правила. Не може законите да се трансформират по три пъти на месец. Подкрепата за дребния и междинния бизнес в България е един от главните ни цели. Ще имате държавна политика за българско произвеждане ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с управлението на Българската асоциация на производителите и експортьорите на облекло и текстил, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Според нея безредните придвижвания на ръководещите са сериозни за българското произвеждане. Тя съобщи поддръжката на левицата за решаването на проблемите в бранша. Корнелия Нинова беше безапелационна, че във визията на левицата е да бъдат избрани няколко съществени национални сектора, за които има капацитет да се развиват.

"Тези сектори да бъдат избрани по ясни и справедливи критерии като пазари, запаси, фрагменти. След преценка какъв брой фрагменти са нужни, същите да бъдат заложени с в междинното професионално обучение и във висшите държавни учебни заведения, а издръжката им да бъде от страната ", сподели Корнелия Нинова.

Според ръководителя на Асоциацията Радина Банкова браншът е донесъл на страната 2 милиарда и 11 милиона лв. доходи за последната година.

"Около 90 000 са заетите в сектора. През 2007 година са били 165 000.Стопили са се на половина ", уточни Банкова.

"Имаме потребност вие да лобирате за нашия отрасъл в Европа. Бихме желали вашите евродепутати да пазят нашите ползи там "- продължи тя. Според нея дуалното обучение би помогнало за решаването на казуса с фрагментите. Тя изясни, че младите българи се ориентират в областта на услугите.

"Ако през 2007 година приходите са били 1,8 милиарда лв., в този момент са над 2 милиарда лв. ", сподели зам.-председателят на Асоциацията Валерия Жекова.

Причината за растежа е, че в България работят компании от високите ценови равнища. От управлението на Асоциацията показаха паника, че огромните компании от бранша изнасят производството си в трети страни, отвън Европейски Съюз.

Според ръководителя на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание и народен представител от ПГ на "БСП за България " Петър Кънев дуалното образование може да помогне за решение на проблемите в бранша, само че е нужно и повдигане на заплатите на работещите. По думите му това ще понижи текучеството и ще направи производството привлекателно за младежите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР