На базата на сключените рамкови споразумения на Министерството на отбраната

...
На базата на сключените рамкови споразумения на Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Военният министър пред Терем: Нужни са модернизация, преструктуриране, оптимизация

На базата на подписаните рамкови съглашения на Министерството на защитата с „ ТЕРЕМ Холдинг “ ЕАД ще се търсят краткосрочни решения за обезпечаването на поръчки към военноремонтните фабрики до края на годината и претовареност на работещите в тях. Това беше разисквано на среща на министъра на защитата Георги Панайотов с президента на КНСБ Пламен Димитров през днешния ден, 18 юни.

На срещата участваха заместник-министърът на защитата Александър Петков, синдикални водачи на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ в предприятията към „ Терем Холдинг “ ЕАД, ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати от защитата (ФНСО) „ Българска войска “ Георги Братованов, на Национален профсъюз „ Отбрана “ към КТ „ Подкрепа “ Тодор Воденов, изпълнителният шеф на „ ТЕРЕМ Холдинг “ ЕАД Иван Досков.

Министърът на защитата Георги Панайотов акцентира, че се е срещнал обширно с документите за положението на предприятията към холдинга и с вероятностите пред тях.

По думите му – в дълготраен проект пътят пред българските военноремонтни фабрики е обвързван с рационализация, преструктуриране, оптимизация на активността. Затова обаче са нужни визия и периоди, които излизат отвън времевата рамка на длъжностен кабинет, както и постоянно държавно управление, работещо Народно заседание и единение в дейностите на мениджмънт, синдикални организации и заети в заводите.

На срещата синдикалните водачи подчертаха нуждата да се резервира потенциалът на предприятията като се подсигурява заетостта на работещите, както и да се употребяват опциите на българските военноремонтни фабрики в поддръжка на развиването на качествата на въоръжените сили.

Разговорът мина в градивен звук, а пред министъра на защитата бяха изложени проблеми, насъбрани в десетилетията обратно.

Министър Панайотов акцентира, че каквито и дейности да се подхващат все още, те ще са като „ гасене на пожар, който с години всички са гледали по какъв начин се разраства “.

Той дефинира като късмет за холдинга възможното осъществяване на част или целия план за нови бойни машини на Сухопътните войски. „ Българската войска желае военноремонтни фабрики, само че фабрики ефикасни, фабрики, които имат качества “, уточни той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР