На балотаж в Плевен днес се изправят досегашният кмет, издигнат

...
На балотаж в Плевен днес се изправят досегашният кмет, издигнат
Коментари Харесай

Сигнал за купуване на гласове в Плевен

На балотаж в Плевен през днешния ден се изправят досегашният кмет, повдигнат от предприемчив комитет - Георг Спартански и сегашният регионален шеф - Мирослав Петров от ГЕРБ.

На балотажа в Плевен се чака оспорвана борба, тъй като разликата сред двамата претенденти не е огромна.

Днес изборният ден в Плевен стартира умерено, само че късно нощес ОИК получи тъжба от една политическа мощ, че в жилищен комплекс " Сторгозия " представители на престъпния контингент от Враца купували гласове за единия от претендентите. Полицията е почнала работа по случая. ОИК алармира и прокуратурата, чакаме и нейните решения. Набеденият претендент пък сподели, че всичко това е един черен пиар.

Извършени са инспекции и по ромските махали, в това число и в село Буковлък и по неофициална информация има четирима арестувани.

От ОИК не разрешиха строго да се включват охранителните камери в секциите, с цел да се опази по този метод тайната на вота. Иначе гласоподавателите тук са 115 000. Интересно е, че сред двата тура 16 младежи получиха право да гласоподават на изборите. Днес в Община Плевен кмет избират и 6 села, 11 села пък към този момент избраха своите управници.

Миналата седмица ви показахме едно забавно село Гривица. Днес там също има балотаж.

В село Гривица на първия тур имаше цели 9 претенденти за кмет, най-вече в общината след град Плевен. Двама от тях стигнаха на балотаж и през днешния ден още веднъж ще се състезават. Задаваме на хората от селото въпроса - за какво толкоз доста претенденти, с какво ги притегля постът? Казват - селото е огромно с близо 1600 души, също така е доста покрай Плевен и има доста политически партии тук.

Робертин Николов е един от седемте кандидат-кметове, който не съумя да отида на балотаж.
Робертин Николов, претендент за кмет на Гривица от първия тур: Защото всеки си намерения, че може да бъде кмет, гледайки предходните години всеки си намерения, че може нищо да не прави и да си получава заплатката. Ама то не става по този начин.
Каквато и да е повода да се кандидатира, новият кмет ще се изправи пред доста проблеми за решение. Най-належащия: " няма вода, непрестанно я стопират поради щета в инсталацията ", " непрестанно има повреди от ВИК, канализацията е за промяна, защото е на доста години ".

Хората тук се оплакват и от боклуците, които затрупват селото и от обрасло с плевели гробище. Спомнят си и годините, когато развивали туризъм и тук дошли по 30 автобуса с румънски туристи дневно. Сега, музеят- костница, отдаден на румънските войни, дали живота си за Плевен, пустее. Така че за бъдещия кмет, един от деветима, работа ще има премного.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР