На българския футбол не му трябва революция, защото той си

...
На българския футбол не му трябва революция, защото той си
Коментари Харесай

Борислав Михайлов счупи тъпомера: Българският футбол е много добре, не му трябва революция

" На българския футбол не му би трябвало гражданска война, тъй като той си е доста добре, клубните ни тимове се показват доста добре, шампионата ни е забавно, има доста неща, които са направени и няма нищо изключително, с цел да има гражданска война или еволюция ", съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов пред Народоосвободителна въстаническа армия във връзка със слогана на претендента за президентския пост във Футболния съюз Димитър Бербатов - " (Р)Еволюцията е тук ", съобщи БГНЕС.

Михайлов посочи, че от екипа на Бербатов са казани погрешни неща в хода на неговата акция. " Никога не сме се карали, дори бяхме в доста положителни връзки. Няма нищо изключително в българския футбол сега, с цел да има ексклузивен конгрес. На 18 март има плануван постоянен конгрес. Нито им се дразня на екипа на Бербатов, те ми се обадиха и споделиха, че са от другия тим, само че по-късно и двамата споделиха неща, които не са правилни. На Боби Станков беше подадена ръка от мен, плащано му е образование, беше пратеник на УЕФА, с помощта на мен. И Бербатов е викан в прокуратурата, безусловно неуместно е да се твърди, че има напън към Зоналните препоръки. Тяхната акция е нападателна, с доста погрешни неща. Със сигурност има някой, тъй като това не е типичният той, който го познавам. Аз споделих, че няма да разреша война в българския футбол, футболът не заслужава сходни връзки сред огромни някогашни футболисти, тъй като аз считам, че също съм бил огромен вратар. Със сигурност различен българин не е имал такова лоби в УЕФА, няма и да има ", разяснява Михайлов.

" Отвън постоянно е по-лесно да се види, видях какво мога да трансформира в себе си. Чисто като организация е значимо да си отвън на това, което си началник, с цел да видиш по какъв начин можеш да направиш освен това. Със сигурност ми липсва едно класиране, което го имам като първи вицепрезидент и отговарящ за националния тим, само че се надявам в случай че печеля, през идващите четири години да го създадем. Това е главното, което е разочароващо за мен и за всички последователи на футбола. Във всички сфери на футбола всичко е много по-добре преди - клубния футбол, инфраструктурата на клубните и националните тимове, базата на Футболния съюз, неговата самостоятелност, най-много финансова. В българския футбол има доста малко пари, с цел да има корупция, тъй че би трябвало да се търси на други места ", сподели президентът на БФС по отношение на интервала си отвън футболната централа.

Той разяснява и обстановката след мача с Англия през есента на 2019 година, когато подаде оставка. " Конкретно заставен от персона или група хора не съм бил, само че по този начин или другояче имаше доста напрежение, ненужно основано върху мен. Резултатите не бяха положителни, имаше и доста справедливи аргументи - треньорът на националния тим си потегли в посока Левски. Всичко беше нагласено и режисирано да се случи по този начин. Това е 100 % несъмнено, методът на влизане на хората през бранш А, освиркването, до 16-та минута си свършиха работата. Не знам кой го е провел, нито за какво, само че това е реалност. За мен беше може би добре по този начин да се случи и аз виждам по различен метод на нещата. Със сигурност има връзка и влизането на ГДБОП в БФС, както има напън против хора. Ние сме проверявани доста пъти, само че тогава беше по-зрелищно. Беше по-добре да отпуша напрежението, макар че се използвах за бушон на най-високо равнище. Тогава поддръжка от страната не съм чувствал, другояче постоянно сме били добре с министър Кралев. Футболът в никакъв случай не е бил част от политиката, нито противоположното. Аз по никакъв метод в никакъв случай не съм се занимавал с политика ".

" Според мен единствено основаване на блъсканица и всичко да се случва по-тежко, тъй като Конгрес късно, по време на шампионати, мачове на националния тим в същия ден, свикана от съд, от жена, която сигурно не знае какво е направила и по време на пандемия да съберем 700 индивида. Ще създадем всички ограничения, най-много за здравето на хората ", сподели Михайлов по отношение на изключителния конгрес на БФС на 12 октомври.

" Аз доста от фантазиите съм си ги извършил, и като състезател, и като началник. Бях решил февруари да приключа, на нов стадион, с тим класирал се, само че не повече от рамките на четири години. Ако може да се случи до четири години да имаме стадион и да се класира тим, сигурно ще бъде удовлетворен, от живота си. Така или другояче, в случай че печеля, това ще ми бъде последният мандат ", приключи Михайлов, който е отпред на БФС от 2005 година.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР