На автомобилното изложение в Пекин BMW представи изцяло електрическия кросоувър

...
На автомобилното изложение в Пекин BMW представи изцяло електрическия кросоувър
Коментари Харесай

BMW представи електрическия кросоувър iX3

На автомобилното ревю в Пекин BMW показа напълно електрическия кросоувър iX3.
Това е първият концептуален модел, основан на X3. Но автомобилът ще се създава серийно и ще се сглобява в Китай от BMW Brilliance.



BMW iX3 е оборудван с форменото електрическо задвижване BMW eDrive от пето потомство. Характерна линия на това задвижване е, че електродвигателят, трансмисията и акумулаторните акумулатори са обособени в обособен корпус. Това опростява интеграцията на тази система в други модели.



Според оповестените механически характерности, BMW iX3 разполага с електромотор с 272 конски сили и акумулаторен блок с потенциал 70 KWh, осигуряващ пробег от 400 километра. Автомобилът поддържа новите зарядни станции с мощ 150 KW, което дава опция той да бъде зареден единствено за половин час.

Визуално новият електрически автомобил се разграничава от серийно създавания BMW X3 по по-аеродинамичното купе и фирмената решетка на радиатора, която в действителност при електрическите автомобили не е нужна.



BMW има намерение до 2025 година да показа на пазара 25 модела електрически автомобили. Засега първият от тях е спортният хибрид i8 Roadster. След него би трябвало да излезе електрическият MINI, а по-късно въпросният iX3 и безпилотният iNext.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР