На автомобилния салон в София японската компания Mitsubishi, представлявана от ...

На автомобилния салон в София японската компания Mitsubishi, представлявана от

Mitsubishi извади нов кросоувър, Jeep показва втория Compass

На автомобилния салон в София японската компания Mitsubishi, представлявана от компанията с обичаи у нас - „ Балкан Стар “, залага на най-новия си кросоувър Eclipse Cross.
Моделът би трябвало да се трансформира в повратна точка в развиването на известния бранд. Той съставлява SUV в жанр крос-купе, оборудвано с най-съвременни технологии и системи за сигурност. Разполага с новата система S-AWC, чиято цел е да управлява задвижването и спирачното изпитание на всяко едно от четирите колела. При модела дебютира и напълно нов 1,5-литров бензинов мотор с турбокомпресор и система за непосредствено впръскване на горивото. Неговата мощ е 163 к.с., като той работи в композиция със безстепенна автоматизирана CVT трансмисия с 8 виртуални предавки. Новият мотор изцяло превъзхожда употребяваните до момента 2,0 и 2,4-литрови мотори – както по мощ в ниските обороти, по този начин и като екологични стандарти. За модела се предлага и 2,2-литров дизелов мотор със 150 к.с. с 8-степенна автоматизирана трансмисия.

От „ Балкан Стар “ демонстрират още три автомобила на салона в столицата. Единият от тях е Outlander, който е показан в две версии – дизелова и забавния PHEV - хибрид, който се зарежда от мрежата. Гамата се попълня от най-малкия кросоувър на марката ASX с бензинов елемент, както и най-големия Pajero в дизелов вид.

Марката Jeep, която също се съставлява у нас от компанията „ Балкан Стар “, демонстрира напълно новия стилен всъдеход Compass, който предлага ненадмината опция за 4x4, динамичност на шофиране от международна класа и характерен дизайн на Jeep. Новият Jeep Compass разполага с огромен луфт и задвижване 4x4, с цел да обезпечи нараснала проходимост на всички терени. Всички модели на Compass 4х4 разполагат с функционалност 4WD Lock, която блокира разпределението на тягата поравно сред двете оси и непрекъснато може да бъде определена от лидера посредством специфичен бутон. Изцяло новият Jeep Compass предлага осем комбинации от мотори, включващи два бензинови, два дизелови мотора и две скоростни кутии – 9-степенната автоматизирана и 6-степенна ръчна. Новият Jeep Compass има над 70 нововъведения в областта на сигурността и оценка от 5 звезди на краштестовете на Euro NCAP. За първите закупили новия Jeep Compass от „ Балкан Стар” обезпечават две безвъзмездни сервизни обслужвания.

На щанда на Jeep вносителите показват още два от най-свободолюбивите модели - тежката артилерия Grand Cherokee SRT и офроуд приключенския всъдеход Renegade Trailhawk. Спортният всъдеход Jeep Grand Cherokee SRT е автомобил със завладяващо показване, съчетано с премиум разкош. Задвижва се от 6,4-литров V8 бензинов мотор HEMI, доставящ 468 к.с., който обезпечава на спортния всъдеход място измежду най-бързите коли в класа. Всеки клиент на ревюто може да се наслаждения на спортния интериор, който обгръща водача на този автомобил, както и неговите спътници, с материали от международна класа. Renegade Trailhawk разполага с всичко, от което имате потребност, с цел да разширите границите на приключенията. Двете системи Jeep Active Drive Low и Rock Mode за ръководство на сцеплението Selec-Terrain се оферират извънредно за моделите Trailhawk, което го прави най-хубавия сътрудник за напредване отвън пътя. Мощният турбодизелов мотор 2.0 Multijet и задвижването 4x4 потвърждават, че Trailhawk няма да трепне на предизвикателство. Посетителите на автосалона могат да създадат тест-драйв на новия Jeep Compass, както и на Grand Cherokee и Renegade. Пожелалите да закупят автомобил от марката Jeep на ревюто могат да разчитат на специфични ценови оферти за моделите Renegade и Grand Cherokee.

Източник: frognews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg